16.5 C
Thessaloniki
15.9 C
Athens

«Άνθρωπος 4.0» | Δημήτρης Λακασάς

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο βιβλίο που έγραψε ο CEO της Olympia Electronics κ. Δημήτρης Λακασάς «Άνθρωπος 4.0». To βιβλίο επιμελήθηκε ο Οικονομικός Αναλυτής του ΣΕΒΕ, κ. Δημήτρης Γούλιας.

Άνθρωπος 4.0Άνθρωπος 4.0

Για μια σοφή διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
Συγγραφέας: Δημήτρης Λακασάς
Εκδότης: Κλειδάριθμος
ISBN: 9789606451713
Αριθμός Σελίδων: 448
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2021

Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση;

Αφορά τη βιομηχανία των ανεπτυγμένων χωρών ή μήπως μας αφορά όλους; Τα ερωτήματα που δημιουργεί η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι πολλά και δύσκολα, η απάντηση όμως είναι απλή. Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του.

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

Προμηθευτείτε το βιβλίο από τον σύνδεσμο που ακολουθεί και μάθετε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει στις ζωές μας η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης     https://www.klidarithmos.gr/anthropos-4-0

Είπαν για το βιβλίο

«Στο βιβλίο του Άνθρωπος 4.0 ο Δημήτρης Λακασάς ξεδιπλώνει εξαιρετικά ισορροπημένα μια τεχνο-φιλική προσέγγιση που συνάδει με τις επαγγελματικές του επιτυχίες με μια ανθρωποκεντρική οπτική. Εξετάζει ένα ευρύ πεδίο τεχνολογικών εφαρμογών και αναλύει ιστορικά δεδομένα και διδάγματα. Το βιβλίο θέτει ολιστικά τις πτυχές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης σε πλαίσιο ανοιχτού προβληματισμού, με αμεροληψία στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις, αλλά και με σεβασμό στις ποικίλες (και αντικρουόμενες) απόψεις.»
Διονύσης Κολοκοτσάς
Government Affairs & Public Policy Google Asia-Pacific

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιβλίο που πραγματεύεται τον άνθρωπο σε σχέση με τη ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης. Η ανθρωπότητα σήμερα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Σε μια διαδικασία μετάβασης στη νέα μεταβιομηχανική εποχή, η οποία οφείλει να έχει ως στόχο τη διατήρηση των ουσιωδών χαρακτηριστικών του ανθρώπου. Το βιβλίο λοιπόν στοχεύει στη μελέτη του συνδυασμού άνθρωπος-νέες τεχνολογίες-καλυτέρευση ζωής, μέσα από ιστορικές, πολιτικές και φιλοσοφικές διαδρομές»
Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου
Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δημήτριος Λακασάς – Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι CEO της Olympia Electronics A.E. Το 2017 ανακηρύχτηκε «Καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς» στον διαγωνισμό της EY – ERNST & YOUNG. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στον οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο.

Έχει πτυχίο Οικονομικών και Marketing από το City College – University Of Sheffield και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Β.Α.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Sheffield. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει διατελέσει:

• Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), 2010 έως 2014
• Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), 2013 έως 2015
• Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΣΕΒ, 2004 έως 2019
• Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕ), 1999 έως 2014
• Ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Think Tank SEVE
• Μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΗΔΕ ΑΠΘ)

Δημήτρης Λακασάς
Δημήτρης Λακασάς

Την επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε:
Ο Δημήτρης Γούλιας ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 2017 εργάζεται ως Οικονομικός Αναλυτής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και είναι Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (BSc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Master in International Business) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

 

 

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
16 ° C
17.1 °
11.9 °
45 %
2.2kmh
0 %
Πα
24 °
Σα
29 °
Κυ
29 °
Δε
29 °
Τρ
23 °