Ανθρωπιστική βοήθεια από τον  Δήμο Καλαμαριάς στους πρόσφυγες

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Καλαμαριάς στους πρόσφυγες

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ο Δήμος Καλαμαριάς, παρέδωσε την περασμένη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου  στο Δήμο  Παιονίας Κιλκίς, τρόφιμα νερά, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των προσφύγων  που βρίσκονται στην επικράτεια  του. 
 
Η αποστολή του Δήμου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας , Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Κυριακή Μπαλτατζή Φοροπούλου , τρία μέλη του Σώματος Εθελοντών Καλαμαριάς «Οι Δρώμενοι» και δύο εργαζόμενοι του Δήμου, ταξίδεψε μέχρι τον συνοριακό  σταθμό  Ειδομένης και παρέδωσαν όλο το υλικό 2,5 τόνους  (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα, κρέμες, χυμοί, νερά, κλπ).στο Δήμο Παιονίας,  που έχει και το βάρος της στήριξης και φροντίδας των Σύριων προσφύγων πολέμου.
 
Ταυτόχρονα  μοιράστηκαν 120 μερίδες μαγειρεμένο φαγητό με ισάριθμα αρτοσκευάσματα ,προσφορά των μελών του Συλλόγου «Οι Δρόμωνες», ενώ η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς προσέφερε 3.000 εμφιαλωμένα νερά και η Βιολογική αγορά της Καλαμαριάς (Παπάγου & Καλλίδου) πολλά φρούτα . Επίσης  δόθηκαν πολλά φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους Φορείς εκείνους που προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε θέματα υγείας.
Ο Δήμος Καλαμαριάς ευχαριστεί όλους, πολίτες και φορείς που στάθηκαν με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή  και εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη  τους στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών .
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως