Αντιδράσεις στην απόφαση του Ζέρβα για την τοποθέτηση του Ε. Φωτόπουλου στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αντιδράσεις στην απόφαση του Ζέρβα για την τοποθέτηση του Ε. Φωτόπουλου στον δήμο Θεσσαλονίκης

Την ανάκληση της απόφασης του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να ορίσει τον μέχρι σήμερα δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο γενικό γραμματέα του δήμου ζητά με ανακοίνωση του το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ειδικά στην πολιτική, η επιλογή του νεοεκλεγέντα δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να τοποθετήσει γενικό γραμματέα του δήμου τον σημερινό δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο (διαβάστε εδώ σχετικά), προκαλεί τις χείριστες εντυπώσεις για την συνέχεια.
 
Ο κ. Ζέρβας, που έστησε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στην «ακομμάτιστη» ταυτότητά του, έσπευσε να ανακοινώσει με επίσημο δελτίο τύπου της παράταξης του την επιλογή του κ. Φωτόπουλου, πολιτευτή της ΝΔ και απερχόμενου δημάρχου άλλου δήμου -μετά την αποτυχία επανεκλογής του- για  το νευραλγικό πόστο της γενικής γραμματείας στον δήμο Θεσσαλονίκης.
 
Η επιλογή του κ. Ζέρβα όμως δεν προκαλεί αλγεινή εντύπωση μόνο λόγω του κομματικού της χαρακτήρα ή επειδή, παρά τις διακηρύξεις για πίστη στο δυναμικό της πόλης, στράφηκε αμέσως έξω από αυτή. Ο κ. Φωτόπουλος κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Δέλτα συστρατεύτηκε πολιτικά με την ακροδεξιά και εξαπέλυε σε κάθε ευκαιρία ρατσιστική ρητορική κατά των προσφύγων και των μεταναστών.
 
Πιο συγκεκριμένα, όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστριες έφταναν στην χώρα μας, έχοντας βιώσει τον πόλεμο και τον διωγμό, και μετά από ένα μαρτυρικό οδοιπορικό προς τη Δύση, ο κ. Φωτόπουλος και η διοίκηση του στον δήμο Δέλτα διατράνωνε με περισσή άνεση και αναλγησία την άρνησή του για την υποδοχή και φιλοξενία τους «[…] στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου – 1090 και σε κανένα άλλο μέρος του ήδη βεβαρημένου Δήμου» 
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και πολιτισσών της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης είπαν όχι στον ρατσισμό, είπαν ναι στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και προσφύγισσες έδωσε και δίνει μάχες στην πόλη μας για να μπορέσουν οι διωγμένοι από τους πολέμους συμπολίτες μας να διαβιούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, να έχουν πρόσβαση σε στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και τα παιδιά τους να ενταχθούν στα σχολεία του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης.
 
Στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφυγισσών και μεταναστών, λέμε όχι στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Γιατί όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη, κανείς και καμία δεν θα μείνει χωρίς πατρίδα.
 
Καλούμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να ανακαλέσει την απόφαση του να τοποθετήσει τον σημερινό δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο στην νευραλγική θέση της γενικής γραμματείας του δήμου Θεσσαλονίκης, μία απόφαση που σηματοδοτεί την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση του δήμου σε ζητήματα αντιρατσισμού και αλληλεγγύης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως