Αντιδρούν στην απαγόρευση μουσικής οι δισκοθέτες της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία έξω από τη συναυλία του Πάριου

Στην επιβολή του ”μίνι lockdown” στη Θεσσαλονίκη και της απαγόρευσης μουσικής αναφέρθηκε το Σωματείο Δισκοθετών Νομού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρουν «είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στη διάρκεια της πανδημίας» και απαιτούν την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαφορετικά να γίνει καταβολή αποζημίωσης.

Συμβολική διαμαρτυρία στη συναυλία του Γ. Πάριου

Στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων και κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, οι DJ’s θα  συγκεντρωθούν σήμερα Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 20.00 έξω από το Θέατρο Γης όπου έχει προγραμματιστεί η συναυλία του Γιάννη Πάριου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε.

Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση.

Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον;

Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπογραφή

Τα 210 μέλη του Σωματείου Δισκοθετών (DJS) νομού Θεσσαλονίκης».

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως