Αυλαία θεατρικής σκηνής

Αντιγόνη του Σοφοκλή | U_th festival

Η ομάδα μαθητών/-τριών της Α’ & Β’ τάξης του Λυκείου Ευκαρπίας ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών ομάδων (2nd U_th festival), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον στις 28, 29 και 30 Απριλίου. Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο κείμενο της Αντιγόνης του Σοφοκλή.

Τα παιδιά μελέτησαν σε βάθος το κείμενο, αναγνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του τραγικού είδους, το σύγκριναν με το κωμικό, κατανόησαν τον χαρακτήρα του τραγικού ήρωα, ανέδειξαν θέματα και αντιλήψεις της εποχής κατά την οποία γράφτηκε το έργο, αλλά και ιδέες με διαχρονικό χαρακτήρα. Προσέγγισαν το θέατρο ως χώρο έκφρασης και συνάντησης διαφορετικών τεχνών: της λογοτεχνίας, της μουσικής, του χορού, των εικαστικών τεχνών.

Μέσα από τη διοργάνωση του U_th Festival τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν live και όχι εικονικά, να μάθουν να εργάζονται ομαδικά για έναν κοινό σκοπό, να κοινωνικοποιηθούν και να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γίνει πραγματικότητα.

Η ομάδα του ΓΕΛ Ευκαρπίας θα παρουσιάσει το έργο της την Κυριακή 30 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον. Τιμή εισόδου 3€.

Στους ρόλους οι μαθητές και οι μαθήτριες:

ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ:
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ: ΙΣΜΗΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΑΙΜΟΝΑΣ, ΕΥΘΥΜΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ: ΦΥΛΑΚΑΣ, ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΙΩΑΝΝΑ: ΧΟΡΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΚΑΡΑΚΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΕΟΝΤΑ, ΛΑΠΟΡΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ: ΧΟΡΟΣ, ΜΕΤΕΝΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΚΡΕΩΝ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ: ΕΥΡΙΔΙΚΗ, ΤΟΣΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΤΣΑΜΟΥΣΙΑΔΗΣ ΙΑΣΩΝ: ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΤΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΗΜΑΔΗ ΑΝΝΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΟΖΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Β

ΑΠΟ ΤΗ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΥΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΘΕΑΝΩ, ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΙΟΥΛΙΑ, ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ


  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως