Αντικείμενα & φωτογραφίες του Ναυάρχου Βότση και των Βαλκανικών Πολέμων στο Λιμάνι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πλαισιώνονται από μία σημαντική σπονδυλωτή έκθεση που διοργανώνει ο Σύλλογος Πάραλος στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τι περιλαμβάνει η έκθεση

Η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα και φωτογραφίες από τις εκθέσεις «Ανδραγαθήματα του υποπλοίαρχου Νίκου Βότση – Τορπιλισμός Φετίχ Μπουλέντ» και «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913» τα οποία παραχώρησε με ευγενική χορηγία το Πολεμικό Μουσείο και η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, η έκθεση θα φιλοξενήσει μοντέλα πλοίων από τη συλλογή του κατασκευαστή Δημήτρη Μάρα και αντικείμενα από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου.

Ο Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης –Πάραλος ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη από ευάριθμους οραματιστές και λάτρεις της θάλασσας. Σκοπός του Συλλόγου είναι η συμβολή του στην προώθηση της ναυτικής παράδοσης, η ανάπτυξη και η αξιοποίηση της πόλης μας γύρω από το υγρό στοιχείο ,μέσα από το πρίσμα της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, της οικονομίας και φυσικά το κυρίαρχο στοιχείο της σχέσης του Ανθρώπου με τη Θάλασσα.

Info

Κτήριο ΔΑΛ, 1ος όροφος – Προβλήτα ΟΛΘ
Διάρκεια έκθεσης: Από 25 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-18:00 και τις Κυριακές 11:00-18:00
Η είσοδος στο χώρο της έκθεσης θα γίνεται από την κεντρική πύλη του κτΗρίου (από τη μεριά της θάλασσας μετά την Αποθήκή Γ’)
Τηλ. Επικοινωνίας: 6932410011, 6948608815, 2310593187

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως