Αόρατες πόλεις στη Ζώγια

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο και σε τραγούδια που γράφτηκαν για πόλεις υπαρκτές ή φανταστικές από τους Λ.Κοέν, Κ.Βάιλ, T.Waits, Tiger Lillies, J.Brel, The Clash,N.Rota, Μ.Θεοδωράκη και πολλούς ακόμα έλληνες και ξένους συνθέτες και τραγουδοποιούς!

Ρούλα Μανισσάνου: τραγούδι, αφήγηση
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν, πιάνο, αφήγηση

Η Ρούλα Μανισσάνου…

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και διδάσκει στη ΔΕ ως καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Εμπλέκεται με τη τζαζ, τη ροκ, τη ρεμπέτικη και την έντεχνη μουσική, συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικοθεατρικού σχήματας “Άγαμοι Θύται”.

Στο θέατρο, ακολούθησε σπουδές στη δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Τέχνης Θεσσαλονίκης, το ΚΘΒΕ κα. Εμφανίστηκε στην Επίδαυρο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο, καθώς και σε συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο Κώστας Βόμβολος…

Έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 160 θεατρικές παραστάσεις, 3 ταινίες μεγάλου μήκους και αρκετά ντοκιμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το ΚΘΒΕ, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» , το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τη «Νέα σκηνή Τέχνης» και τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ.

Από το 1994 διευθύνει το σύνολο « Primavera en Salonico», το οποίο σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου έχει κυκλοφορήσει 10 cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα κ.α. Συμμετέχει στο συγκρότημα «Χειμερινοί κολυμβητές». Διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

► Info

 

Παρασκευή 11 ΚΑΙ Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Ζώγια – Βιβλίο Τσάι και Συμπάθεια
Εισιτήριο Εισόδου: 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 231 024 3459
Ώρα Έναρξης: 21:00