«απ’ το συρτάρι» Εξώφυλλο του βιβλίου και δίπλα ο Φώτης Κουτσαμπάρης

«απ’ το συρτάρι» ποιήματα του Φώτη Κουτσαμπάρη

Βιβλία – ποίηση: «απ’ το συρτάρι» του Φώτη Κουτσαμπάρη η νέα ποιητική συλλογή που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία (Διαστάσεις 12×21, Σελίδες 80, ISBΝ: 978-960-644-134-9, Τιμή 5,60 €)

«απ’ το συρτάρι»

Εξώφυλλο του βιβλίου «απ’ το συρτάρι» του Φώτη Κουτσαμπάρη«Χρόνια τώρα τα κρατάω φυλαγμένα, σε σκόρπιες σελίδες – κομμάτια συναισθημάτων μιας άγουρης, νεανικής έκφρασης, που αναζητούσε λέξεις και στίχους να σχηματοποιηθεί ως έργο πρώιμης λογοτεχνίας, ενός ανθρώπου που περιπλανιόταν σε ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις, άστοχους έρωτες και αντιθέσεις, σαν αυτές που χαρακτηρίζουν όσους ψάχνουν να βρούνε μια εξελικτική εξωτερική πορεία ζωής, η οποία, τελικά να οδηγεί βαθύτερα μέσα τους.

Κάθε φορά, σε στιγμές αναπόλησης, τα απελευθέρωνα στο φως και τα μελετούσα, σαν ιδιαίτερο μάθημα αυτογνωσίας, αλλά έβλεπα τα άχρωμα σπάργανα τους, άκουγα τις άηχες κραυγές τους, και τα επέστρεφα εκεί που πίστευα ότι έπρεπε να παραμείνουν, στην κρυφή γωνιά τους», όπως αναφέρει ο ποιητής στο εισαγωγικό σημείωμα.

Αναφερόμενος στο λόγο που αποφάσισε αυτή την περίοδο να εκδώσει τα παλαιότερα ποιήματα του, ο Φώτης Κουτσαμπάρης εξηγεί: «Αισθανόμενος ότι δεν πρέπει να αφήνω ένα κομμάτι της πένας μου, να μουλιάζει στην υγρασία της παραμέλησης, άνοιξα για άλλη μια φορά το συρτάρι και, αυτή τη φορά, τα απελευθέρωσα. Έτσι, ξεδίπλωσαν τις φτερούγες τους για να ταξιδέψουν… Τα παλιά εφηβικά και νεανικά ποιήματα μου…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κοσμάς Πολίτης ο μεγάλος πεζογράφος της γενιάς του 30

Ο Φώτης Κουτσαμπάρης άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 16 ετών και το 1983 συγκέντρωσε τα πρωτόλεια του χειρόγραφα στη συλλογή “Το λογικό ενός τρελού”. Το 1984 κυκλοφόρησε από τον ίδιο στη Βέροια η ποιητική συλλογή “Ξέχειλη Καρδιά” και το 1986 η συλλογή “Προσοχή Εύθραυστον”. Στο ανέκδοτο έργο του, εκείνης της περιόδου, περιλαμβάνεται η συλλογή «Σφεντόνα».

Το 1985 πήρε μέρος σε ποιητικό διαγωνισμό της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” με τη συλλογή “Στην πλάνη των εικόνων”. Το 2009 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία το βιβλίο του “λοξές ματιές”, που περιλαμβάνει εποχικά λογοτεχνήματα ενώ προς έκδοση είναι το δεύτερο μέρος αυτών των λογοτεχνημάτων, που θα τιτλοφορείται «λοξές ματιές ΙΙ».

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία

Ζω για να τη διηγούμαι | Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες | κριτική

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως