{ Τελευταία νέα }

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμαΑπαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα

H κυβέρνηση προτίθεται να αυστηροποιήσει το πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εξαιτίας των πολιτών που κάνουν κατάχρηση των μέτρων που δίνουν τη δυνατότητα μετακίνησης.
Το νέο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα προβλέπει χρονικό περιορισμό και όριο στα SMS και αναμένεται ανακοινωθεί εντός των τριών επόμενων ημερών, προκειμένου να προληφθούν λάθη κατά τις ημέρες του Πάσχα.
Σχετικά με δραστηριότητες όπως το κολύμπι στη θάλασσα και το ερασιτεχνικό ψάρεμα υπάρχουν επίσης οδηγίες. 
Συγκεκριμένα, για το ζήτημα έδωσε στη δημοσιότητα νέες οδηγίες η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. H Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας δίνει συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις οποίες προκύπτει ότι απαγορεύονται:
 
    το μπάνιο στη θάλασσα
    η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής
    (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κλπ.)
    η υποβρύχια αλιεία (ψαροτούφεκο)
    το ψάρεμα από ξηράς
 
Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, επιπρόσθετα, «η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει.»
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ