{ Τελευταία νέα }

Απειλή της ελευθερίας στο διαδίκτυο - η απάντηση του Twitter στο διάταγμα Τραμπ

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Απειλή της ελευθερίας στο διαδίκτυο - η απάντηση του Twitter στο διάταγμα ΤραμπΤο Twitter, προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ, απειλεί την ελευθερία στο ίντερνετ

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από δύο επισημάνσεις που έκανε το Twitter σε δύο ποστ του Τραμπ, τα οποία χαρακτήρισε ως «παραπλανητικά», κάτι που δεν έχει γίνει ξανά για πρόεδρο χώρας. Ο Τραμπ αντέδρασε οργισμένος και  υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους. 
 
"Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους", δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.
 
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι ενέργησε υπό την επιρροή "άποψης" και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια "ουδέτερη πλατφόρμα". "Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο", είπε.
 
Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών τουη της υπόθεσης.
 
Το Twitter,  προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση, απειλεί την ελευθερία στο ίντερνετ.
 
«Αυτό το διάταγμα είναι μία πολιτική προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες. Κάθε προσπάθεια μονομερούς παρέμβασης απειλεί το μέλλον της ελευθερίας στο διαδίκτυο».
 
Ο Τραμπ επιτέθηκε στην πλατφόρμα, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως θα «κυνηγήσει» τις εταιρίες και ότι «θα φροντίσουμε οι φόροι των Αμερικανών να μην πηγαίνουν στους γίγαντες των social media, οι οποίοι καταπιέζουν την ελεύθερη έκφραση».
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ