Απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου - Συμμετέχουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΘ. Δείτε αναλυτικά

Απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου - Συμμετέχουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΘ. Δείτε αναλυτικά

 
Στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 μέχρι την λήξη του ωραρίου-βάρδιας. 
η οποία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 
Στην απεργία συμμετέχουν και οι οικοδόμοι της χώρας  καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν “απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.
 
Επίσης, την συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), ενώ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση για τις 2 Οκτωβρίου, με τα μέλη της να συνεδριάζουν την Δευτέρα για να πάρουν την απόφαση για την κήρυξη ή μη 24ωρης απεργίας.
 
Απεργία και στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.
Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).
Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ζητούν “την ενίσχυση και βελτίωση των δημόσιων επιβατικών μεταφορών και όχι το ξεπούλημά τους, καθώς και να παραμείνει η συγκοινωνία κοινωνικό αγαθό στην υπηρεσία του πολίτη”.