{ Τελευταία νέα }

Απίστευτες καταγγελίες για εικονικές συμβάσεις εκατ. ευρώ με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

 

Κατηγορίες: Πολιτική

Απίστευτες καταγγελίες για εικονικές συμβάσεις εκατ. ευρώ με φόντο τις τηλεοπτικές άδειεςΟ Καλογρίτσας αποκάλυψε εικονική σύμβαση εκατ. ευρώ - Για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

Eικονικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Συγκεκριμένα, η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα υποστηρίζει ότι η σύμβαση ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική. Ταα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το δημοσίευμα από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του "White House"». 

 

Ποιο είναι το "White House"

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Πρώτο Θέμα με τον όρο "White House" εννοούν «το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους φέρεται να ήταν: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». H εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφα από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την αγωγή που εκδικάστηκε, στα οποία ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται εγγράφως αλλά και μέσω των δικηγόρων του ότι έλαβε υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House 3 εκατ. ευρώ το 2016 ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που τελικά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Επί τω τέλει δε επίτευξης του άνω σκοπού, που είχε συνομολογηθεί μεταξύ αφενός της 1ης εξ υμών, εκπροσωπούμενης από τον 2ο εξ υμών - Samer Khoury και το από τον Οικονομικό Διευθυντή της και 3ο εξ υμών - Fuad Khoury και αφετέρου της συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα άνω μονοπρόσωπης ανώνυμης εταιρείας, υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του "White House", το άνω ποσό ?3.000.000 εμβάστηκε στην εταιρεία μας με σκοπό η εν λόγω καταβολή να εναρμονίζεται με το σχέδιο», υποστηρίζει η πλευρά Καλογρίτσα. Κατά την πλευρά του επιχειρηματία, η συμβάσεις ήταν εικονικές και τα χρήματα που δόθηκαν ήταν προκαταβολή για να συμμετάσχει η εταιρεία στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Η από 22.08.2016 υποτιθέμενη "συμφωνία" είναι εικονική, καθώς η "σύναψη" αυτής προτάθηκε από μέρους του 3ου εξ υμών προκειμένου να "δικαιολογήσετε" την εκταμίευση ποσού 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." και της 1ης εξ υμών, ήτοι της εταιρείας με την επωνυμία "CCC CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL (μητρική της 4ης εξ υμών εταιρείας) όπως καταβληθεί από μέρους της 1ης εξ υμών ως μέρος της ανερχόμενης σε ποσό 25.000.000 ευρώ συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία της 1ης εξ υμών με την άνω ανύνωμη εταιρεία "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." η οποία είχε συσταθεί σε συμφωνία με το "White House" με σκοπό τη συμμετοχή στον διενεργηθέντα στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2016 διαγωνισμό για την κατακύρωση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας».

Ως γνωστόν, ο Χρήστος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, που έπρεπε να καταβάλει την πρώτη δόση, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών. Είχε προηγηθεί σειρά αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες στο οποίο είχε παρουσιαστεί ένα δανεικό βοσκοτόπι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που του εξασφάλισαν τα χρήματα.

Πέρσι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε υποστηρίξει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στον γνωστό διαγωνισμό.

Το 2016, η εταιρεία «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής σχήματος με συγχωνεύσεις πολλών εταιρειών. Το 2020 ωστόσο η εταιρεία Τοξότης δήλωσε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας.

Ποιος είναι ο όμιλος CCC

Ο όμιλος CCC (Consolidated Contractors Company), είναι ο μεγαλύτερος αραβικός κατασκευαστικός όμιλος με έσοδα άνω των 7 δις δολαρίων ετησίως. Τον όμιλο «τρέχουν» σήμερα ο Βάελ και Σάμερ Χούρι και τον είχαν ιδρύσει ο πατέρας τους Σαΐντ Χούρυ και ο θείος τους Χασίμπ Σαμπάχ, παλαιστινιακής καταγωγής, στις αρχές του '50 στον Λίβανο. Μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στα μέσα της δεκαετίας του '70 πήραν την απόφαση να καταφύγουν με τις οικογένειές τους αρχικά στο Λονδίνο και έπειτα στην Αθήνα, την οποία τελικά κατέστησαν βάση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.
Με πληροφορίες από εφημερίδα Πρώτο Θέμα, lifo.gr

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ