Σαράντα αυτοκίνητα Porsche από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν τον περασμένο μήνα στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Τα 45 παιδιά του Χωριού διάλεξαν το καθένα το αυτοκίνητο που ονειρευόταν, για να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία. Η «Βόλτα Με Αγάπη»,η μεγάλη εκδήλωση που οργανώθηκε από το Porsche Club Greece για το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η μεγάλη δράση «Βόλτα Με Αγάπη» για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Το κονβόι με συνοδηγούς τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, διέσχισε τη Θεσσαλονίκη και τα αυτοκίνητα πάρκαραν μέσα στην Πλατεία Αριστοτέλους όπου μικροί και μεγάλοι τα απόλαυσαν και φωτογραφήθηκαν σε αυτά. Τα παιδια είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει για αυτούς οι Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ο Υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης (κέντρο) υποδέχθηκε τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου και τον Γιώργο Κεσσόπουλο (Αντιπρόεδρο του Porsche Club Greece, αριστερά) καθώς και τον Δημήτρη Δημόκα (Πρόεδρο του Porsche Club Greece, δεξιά) και τον Μυταλούλη Γεώργιο (Γ.Γ. του Porsche Club Greece, κέντρο)

Η «Βόλτα Με Αγάπη» πέρασε και από το ΥΜΑΘ όπου ο υφυπ.κ.Σταύρος Καλαφάτης, επιφύλαξε μία ζεστή υποδοχή στα παιδιά και τα ξενάγησε στους χώρους του Διοικητηρίου. Η όμορφη και αξέχαστη για τα παιδιά «Βόλτα Με Αγάπη», ολοκληρώθηκε με την θριαμβευτική επιστροφή τους στο Πλαγιάρι, ο καθένας με την Porsche της αρεσκείας του!

Λίγα λόγια για το Porsche Club Greece

Το Porsche Club Greece είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος και από την ίδια την PORSCHE στη Γερμανία. Παγκοσμίως υπάρχουν 713 Porsche Clubs σε 85 χώρες, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν 292 επίσημα αναγνωρισμένα clubs από την PORSCHE Γερμανίας. Το Porsche Club Greece σήμερα αριθμεί 526 ενεργά μέλη πανελλαδικώς. Από το έτος 2017 έχει ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα εκ των οποίων πολλές με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το Club είναι ένας φυσικός χώρος συνεύρεσης των μελών του, αλλά και το σημείο έκφρασης και εκδήλωσης της αγάπης τους για τις Porsche. Οι δράσεις του club αφορούν κυρίως πέντε διαφορετικούς τομείς: τον τουρισμό, τα σπορ, την κουλτούρα, την κοινωνία και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Λήδα Παπαδοπούλου (Σύμβουλος Επικοινωνίας), Δημήτρης Δημόκας (Πρόεδρος του Porsche Club Greece), Δημήτρης Καρυπίδης (Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης), Γιώργος Κεσσόπουλος (Αντιπρόεδρος του Porsche Club Greece)

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες:
(α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της,
(β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και
(γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Porsche Club Greece: «Βόλτα Με Αγάπη» στη Θεσσαλονίκη για το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως