Από σήμερα Τρίτη 20/7 ραντεβού για εμβολιασμό αυθημερόν με όλα τα σκευάσματα

Ραντεβού για εμβολιασμό αυθημερόν θα μπορούν να κλείνουν από σήμερα Τρίτη 20/7 οι πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμβόλια.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σε 20.000 εφήβους ανέρχονται τα εμβολιαστικά ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 15-17 ετών.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι όσο μικρότερη είναι η ηλικιακή ομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή. «Το τελευταίο διάστημα πρώτη σε ραντεβού είναι η ομάδα 18-24», πρόσθεσε.

Κατ’ οίκον εμβολιασμός

Επίσης σήμερα ανοίγει και η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Την αίτηση θα την κάνουν οι γιατροί των πολιτών που βρίσκονται σε δυσκολία, είτε ιδιώτες είτε του δημόσιου τομέα.

Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, ενώ για το κλείσιμο των ραντεβού απαιτούνται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που είναι τα εξής: Άτομα που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητάς τους και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό και περιπτώσεις βαριάς ψυχικής ή νοητικής νόσου.

Θεοδωρίδου: Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα

«Κανένα εμβόλιο που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί εμβρυικά κύτταρα», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα. «Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία αντίθετα σώζουν ζωές», τόνισε.

Η κ. Θεοδωρίδου απάντησε για τον όρο «πειραματικό εμβόλιο», σημειώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει ο όρος. «Όλα έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια τους», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε δε στον ρόλο της Εκκλησίας προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων», τόνισε η καθηγήτρια.

«Ο κάθε ένας από μας να πείσει άλλον ένα ώστε η επιδημία που μας ταλαιπωρεί να γίνει παρελθόν», κατέληξε.