Απόβαση παραγωγών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Απόβαση παραγωγών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες καταναλωτές προσήλθαν από το πρωί στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη για να προμηθευτούν τα προϊόντα που παρήγγειλαν μέσω του θεσμικού κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η διαδικασία διάθεσης και παραλαβής γεωργικών αγαθών πρώτης ανάγκης, που παραγγέλθηκαν μέσω της τέταρτης κατά σειρά εκστρατείας του δήμου και του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή, ξεκίνησε από τις 7.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα, έχοντας εξυπηρετηθεί περισσότερες από 2.200 οικογένειες που δήλωσαν συμμετοχή, και μάλιστα χωρίς να έχει καταγραφεί το παραμικρό απρόοπτο ή παράπονο. Η διανομή έγινε με απλούστατες διαδικασίες χάρη στη σωστή προετοιμασία των διοργανωτών μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, καθώς και στην πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, που είχε από μέρες ειδοποιηθεί είτε τηλεφωνικά είτε με γραπτό μήνυμα sms στο κινητό του, γνώριζε την ώρα που όφειλε να βρίσκεται στο σημείο βάσει αλφαβητικής σειράς, κατέθετε στη γραμματεία, που φιλοξενήθηκε προσωρινά στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης, το έντυπο παραγγελιών επιδεικνύοντας την αστυνομική τουταυτότητα, και κατόπιν μετέβαινε με το αυτοκίνητό του στον παρακείμενο χώρο διάθεσης προκειμένου να παραλάβει τα προϊόντα που είχε παραγγείλει.

Καθοριστική για το άψογο αποτέλεσμα της οργάνωσης ήταν η συνεργασία στελεχών του δήμου και εργαζομένων από τις αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Καθαριότητας, και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών, αλλά κυρίως η συμμετοχή πολλών εθελοντών απότην ΕΔΟΜΑΚ, τις δημοτικές Κοινωνικές Δομές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Μεταξύ άλλων, προέβαιναν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διευκόλυναν τους πολίτες στη μεταφορά των προϊόντων στα οχήματά τους.

«Εκτός από την προμήθεια των νοικοκυριών με φθηνά προϊόντα άριστης ποιότητας, ενόψει μάλιστα και της εορτής των Χριστουγέννων, μάς ενδιέφερε ιδιαίτερα να φέρουμε σε πέρας μια σοβαρή και αξιοπρεπή διαδικασία εξυπηρέτησης όλων των συμπολιτών μας. Εικόνες συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται, στριμώχνονται και, δυστυχώς αρκετές φορές, εξευτελίζονται, προκαλούν θλίψη και δεν θέλουμε ποτέ να συμβούν στο δήμο μας», τόνιζε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.
 
«Όπως πετύχαμε αυτόν το στόχο και στις προηγούμενες διαθέσεις προϊόντων, έτσι και τώρα μπορούμε στο τέλοςνα κάνουμε και πάλι θετικό απολογισμό», πρόσθεσε.

Όλα τα προϊόντα (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας,αλεύρι από τη Λάρισα, ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, φασόλια, φακές και ρεβίθια από τον Ενιπέα Φαρσάλων, μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τη Θάσο, ελιές πράσινες και μαύρες σταφιδάτες από τη Χαλκιδική, πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, κρεμμύδια ξανθά από το νομό Σερρών και ρόδια από το Ροδολίβος Σερρών) συνολικού βάρους περίπου 106 τόνων, ήταν εξαιρετικής ποιότητας, κάτι που κατοχυρώθηκε από τους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας που συνόδευαν όλα τα προϊόντα. Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τους ειδικούς ελέγχους του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Για το σκοπό αυτό ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Απατσίδης, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, πήρε και σήμερα τυχαία δείγματα από το ελαιόλαδο και το μέλι, προκειμένου να σταλούν σε χημείο για ειδικούς ελέγχους και να γίνει διασταύρωση με τους αντίστοιχους ποιοτικούς ελέγχους των παραγωγών και να ταυτοποιηθούν οι παραγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι τα προϊόντα διατέθηκαν σε ιδιαίτερα προσιτές και ανταγωνιστικές στην αγορά τιμές, ενώ οι παραγωγοί τηρούσαν απόλυτα τους φορολογικούς κανόνες εκδίδοντας τις σχετικές αποδείξεις, εκτός απόλίγους που δεν ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως