Αποχώρησε ο Κούγιας από την υπεράσπιση στη δίκη Πισπιρίγκου

Πάτρα τρία παιδιά 20.10.2023: Προφορικό αίτημα προκειμένου να διακόψει το δικαστήριο της συνεδριάσεις του για μια εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραμείνει συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, υπέβαλλε πριν από λίγο ο Αλέξης Κούγιας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το προφορικό αίτημα του κ. Κούγια ήρθε έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκαν νέα αιτήματά του για επανεξέταση μαρτύρων και για κλήτευση νέων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε ότι αντιμετωπίζει συνειδησιακό ζήτημα και δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως ανέφερε, να νομιμοποιεί μια διαδικασία, κατά την οποία δίκαια αιτήματα της εντολέα του απορρίπτονται με «συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολογία».

Ως προς αυτό βέβαια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως οι αποφάσεις της έδρας εκφωνούνται και πως η αιτιολόγησή τους εμπεριέχεται στην τελική απόφαση που θα εκδοθεί.

«Ζητάω μια εβδομάδα διακοπή της δίκης. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ μετά τις ομόφωνες απορρίψεις των αιτημάτων μας, διότι σκέφτομαι να αποχωρήσω, θέλω να συνεννοηθώ και με την εντολέα μου» είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια διαδικασία. Ο τρόπος που δαπανήσαμε χρόνο για να εξετάσουμε ακόμη και καφετζούδες εδώ, στέρησε τη δυνατότητα της κατηγορουμένης να εξεταστούν επιστήμονες. Απορρίψατε όλα τα αιτήματά μας. Η κ. κατηγορουμένη από τη πρώτη στιγμή τυλίχτηκε σε μια κόλλα χαρτί από παλιανθρώπους ιατροδικαστές και καθηγητές σαν τον Ράικο και τον Μπουζιάνη…».

Η εισαγγελέας της έδρας λαμβάνοντας το λόγο πρότεινε την υποβολή του αιτήματος γραπτώς από το συνήγορο ώστε το δικαστήριο να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα διορίσει νέο δικηγόρο στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας ανέφερε στο ακροατήριο: «Ο κ. συνήγορος σήμερα το πρωί μας ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει και μας έδειξε ότι ο αριθμός τω συνεδριάσεων – 70 μέχρι σήμερα μέσα σε 7, 5 περίπου μήνες – είναι μεγάλος. Συνολικά εξετάστηκαν 60 μάρτυρες, γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές και τοξικολόγοι. Τους εξέταζε ο κ. συνήγορος 2 και 3 ημέρες. Σήμερα έρχεται και κρίνει τη διαδικασία συνοπτική επειδή απορρίφθηκαν τα αιτήματά του. Μάλλον πέφτει σε αντιφάσεις. Αν το σκεφτείτε εδώ έχουμε συνεδρίαση και μάρτυρα. Ένα ο κ. συνήγορος το θεωρεί συνοπτικό και θέλει να αποχωρήσει εγώ το σέβομαι και θα το αποδεχτώ, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όσον αφορά στο να διακόψουμε για μια εβδομάδα για να αποφασίσει, αυτό μπορεί να το κάνει ο κ. Συνήγορος σε μια ώρα δυο ώρες…».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει.


Δικαστικά

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως