Αποφάσισε το Πρωτοδικείο για την απεργία της ΑΔΕΔΥ: Παράνομη έως τις 10.00 - Δήλωση Κεραμέως

Παράνομη έως τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης 16/6 κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης: Εντός της ημέρας η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργία της Τετάρτης 16/6

Η υπουργός Παιδείας είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή προκειμένου να κηρυσσόταν παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο, με σκοπό να διασφαλιστούν οι Πανελλήνιες.

“Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους”, είχε τονιστεί από το υπουργείο Παιδείας, ενώ προσετίθετο ότι “το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων”.

Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε την απόφαση του Πρωτοδικείου:

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως