Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Μόλις μία ημέρα μετά την απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της εγγυοδοσίας που του επέβαλε το δικαστήριο για την αποφυλάκιση του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, φαίνεται να συγκέντρωσε το ποσό των 200.000 ευρώ από δωρεές φίλων του και πιθανότατα εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστεί.
 
Πάντως, μέχρι νωρίς το μεσημέρι η εγγυητική επιστολή δεν είχε φτάσει ακόμα στην Εισαγγελία Εφετών από την τράπεζα, ενώ εκκρεμεί και υπόλοιπο ποινής φυλάκισης έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του.
 
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 20 ετών, επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών μετά το εξιτήριο που πήρε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass, καθώς δήλωσε αδυναμία να καταβάλει το ποσό της εγγύησης.
Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κατά πλειοψηφία και υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν ότι το ποσό της εγγύησης πρέπει να παραμείνει αμετάβλητο, δίνοντας, ωστόσο, τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να καταβάλει το χρηματικό ποσό, είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ποσού εγγύησης στα 100.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, μέχρι χθες είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μόνο 50.000 ευρώ μέσω δανεισμού, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους, αφού έχει ανακληθεί η σύνταξή του και έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.
Θυμηθείτε την ιστορία της ανόδου και της πτώσης του άλλοτε ισχυρού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ήταν σχεδόν πάντα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου κι έμελλε να απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πολιτική που άσκησε από καίρια πόστα που ανέλαβε, αλλά και την δικαιοσύνη για μίζες που έλαβε από εταιρίες οπλικών συστημάτων.