{ Τελευταία νέα }

Αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ρωμανός με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος όσο ήταν έγκλειστος, φοιτούσε στο πανεπιστήμιο.


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ρωμανός με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.Στην αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού προχωρά, μέσα στις επόμενες ημέρες η ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού προχωρά, μέσα στις επόμενες ημέρες η ελληνική Δικαιοσύνη.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας υιοθέτησε την απόφαση του Αρείου Πάγου και αναγνώρισε στον Νίκο Ρωμανό το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.
Το δικαστήριο κατέληξε στη μείωση της ποινής του από 18 χρόνια κάθειρξης σε 14, για τα αδικήματα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών. Ήδη βρίσκεται στη φυλακή για έξι χρόνια.
Ο Νίκος Ρωμανός είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αρχικά αρνηθεί να χορηγήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα, για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Σημειώνεται ότι οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αφού αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση.
 
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών εξέφρασε ο συνήγορός του, κ. Μαντάς ο οποίος δήλωσε: «Η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ