Site icon Cityportal.gr

Απολογείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 1/5, ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος τη Μεγάλη Τετάρτη είχε λάβει ολιγοήμερη προθεσμία.

Ο παρουσιαστής, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη μεταξύ άλλων και για δύο κακουργήματα, κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε σχέδιο επιθέσεων στο σπίτι του στον Διόνυσο, σχέδιο το οποίο εκτέλεσαν οι δύο ποινικοί συγκατηγορούμενοί του.

Οι δύο τελευταίοι, που δεν είναι άγνωστοι στις αρχές λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται επίσης να πυροβόλησαν, στις 16 Απριλίου εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Από τη βαλλιστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, υπενθυμίζεται ότι προέκυψε σύνδεση των δύο περιστατικών, μιας και χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια όπλα, ενώ ο ένας εκ των δύο δραστών ταυτοποιήθηκε μέσω γενετικού υλικού που είχε εντοπιστεί σε τσάντα η οποία είχε βρεθεί στο σημείο της συμπλοκής με τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι τρεις συλληφθέντες ερευνώνται πλέον και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του από τον παρουσιαστή.

Τα 10 περιστατικά με τους αστυνομικούς φρουρούς

Την ίδια ώρα, επιβαρυντικά για τον Φουρθιώτη είναι και τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με τη μεταχείριση των αστυνομικών που του είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του.

Απαριθμώντας συνολικά δέκα περιστατικά, προκύπτει ότι ο παρουσιαστής είχε επιχειρήσει να μετατρέψει τους αστυνομικούς σε… υπηρετικό προσωπικό, ζητώντας τους, μεταξύ άλλων, να εκτελέσουν χρέη οδηγών και σεκιούριτι στο κανάλι που εργαζόταν.

Όπως αναφερόταν στο έγγραφο:

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.

Ο παρουσιαστής είχε υποβάλει δύο αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του.

Επίσης στο εν λόγω έγγραφο σημειώνεται πως η εκτίμηση του επικεφαλής της συνοδευτικής ασφαλείας του Φουρθιώτη, αλλά και του συνόλου των διατεθειμένων αστυνομικών ότι δεν συντρέχουν λόγοι φρούρησής του.

Exit mobile version