Απονομή βραβείων 5ου CrashFest

Απονομή βραβείων 5ου CrashFest

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 5o CRASHFEST έριξε αυλαία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 με την απονομή των βραβείων, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον. Το CRASHFEST πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την πολιτιστική εταιρία «Φώνημα» για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ, καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

Το CRASHFEST προσφέρει ένα ιδανικό «περιβάλλον» για την προβολή του έργου των νέων κινηματογραφιστών, παρέχοντας στους συμμετέχοντες, τους αυριανούς επαγγελματίες του σινεμά, τις κατάλληλες συνθήκες για αλληλοκατανόηση, για συνεργασία, για συνέργιες. Παράλληλα αποτελεί το πρώτο πεδίο δοκιμασίας, διαμορφώνοντας το σωστό πλαίσιο συμμετοχής και ενθάρρυνσης νέων δημιουργών. Στη διάρκεια του 5ου CRASHFEST, για τη διοργάνωση του οποίου υπεύθυνος είναι ο σκηνοθέτης και παραγωγός Νίκος Γιαννόπουλος, προβλήθηκαν συνολικά 76 ταινίες, από 35 σχολές από 17 χώρες. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 5ου CRASHFEST ήταν οι Δημήτρης Πούλος (σκηνοθέτης), Αργύρης Θέος (διευθυντής φωτογραφίας), Βασίλης Κεσίσογλου (σκηνοθέτης), Τάνια Κίτσου (σκηνοθέτις / σκηνογράφος). Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Σεναρίων και απονεμήθηκε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Πρώτο Βήμα» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Μέλη της κριτικής επιτροπής Διαγωνισμού Σεναρίου του 5ου CRASHFEST ήταν οι Δημήτρης Σοφιανόπουλος (σκηνοθέτης, Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Κ.) και Παναγιώτης Ιωσηφέλης (σεναριογράφος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.). 

Το βραβείo σεναρίου του 4ου Διαγωνισμού Σεναρίων απονεμήθηκε στα σενάρια:  Πεταλούδα και στρατιώτης της Βαρβάρας Χριστάκη, Σύγχρονοι ήρωες της Ελένης Σιμεωνίδου.

Βραβεία του 5ου CRASHFEST
Βραβείο σκηνογραφίας: Gato de la Fortuna του Maneki Neko
Βραβείο σχεδιασμού ήχου: Rights and Responsibilities / Derechos y Deberes του Μανουέλ Ντανίνο
Βραβείο φωτογραφίας: Passing Through / Pasajero του Μιγκέλ Γκαμπαλντόν
Βραβείο μοντάζ: Enemy Territory / Territorio Enemigo του Ροντρίγκο Πλάζα
Βραβείο σεναρίου: It?s locked του Γουάνγκ Γινκ
Βραβείο ντοκιμαντέρ: Ταξίδι στην Πόλη / Taxiing in the city της Janis Rafailidou
Βραβείο κινουμένου σχεδίου: Sisiphus των Γουάνγκ Φανγκ και Τσεν Σι
Βραβείο πειραματικής ταινίας: Water του Ξιου Ξιανγκ
Βραβείο μυθοπλασίας: Χειμερινή σονάτα για τα χρυσά μάτια / Winter sonnet for the golden clouds της Αλεξάνδρας Ματθαίου
Βραβείο καλύτερης ταινίας:  Martina and the moon / Martina y la Luna του  Ξαβιέ Λοάρτε
Μνείες: Dacil του Άντριαν Σιλβέστρε, Η τελευταία μέρα των Αλεξάντερ Καπλάνι και Τατιάνας Νικολαΐδου, Το τέρας του Νίκου Καλπάκη, Τι πήγε στραβά του Παύλου Σιφάκη, Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι του ΕΠΑΛ Άργους. Μνεία διαφημιστικού σποτ: Υβόνη Λαδά.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως