Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

«Κάντε μας ν’ανακαλύψουμε τη Γαλλία που κρύβεται στη Βόρειο Ελλάδα!»

Μ’ αυτό το σύνθημα ξεκίνησε ο πρώτος Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης στη Βόρειο Ελλάδα, τον Σεπτέμβρη 2009, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, των Επίτιμων Προξένων της Γαλλίας στο Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο» και με τις ευγενικές χορηγίες των εταιριών «Papers Α.Ε.» και «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.», επ’ ευκαιρίας του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα:

«Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρειο Ελλάδα»

Ο διαγωνισμός αυτός απευθυνόταν σε ερασιτέχνες φωτογράφους (άνευ ορίου ηλικίας) και είχε σαν στόχο την ανάδειξη δημιουργικής δουλειάς, τη δυνατότητα έκφρασης μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και φυσικά τη διάκριση και την άμιλλα.

Βραβεία
– Το πρώτο βραβείο απονέμεται στον Ανάργυρο ΑΜΑΡΙΩΤΑΚΗ και πρόκειται για ένα αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Παρίσι-Θεσσαλονίκη.
– Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στον Αθανάσιο ΤΕΡΠΟ, είναι προσφορά της εταιρίας «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» και πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix 7900.
– Το τρίτο βραβείο απονέμεται στον Βασίλη ΜΑΥΡΗ και πρόκειται για μια σειρά βιβλίων σε σχέση με τη φωτογραφία και με τη γαλλική γλώσσα.
– Το βραβείο νέου ταλέντου (ηλικίας έως 25 ετών) απονέμεται στην μαθήτρια λυκείου Ζακλίν ΤΖΗΚΑ-ΔΕΛΛΙΟΥ, είναι προσφορά της εταιρίας «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» και πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή Olympus AZ-2 Zoom.
– Τέλος, μια εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων με αρχειακό χαρτί σε τελάρο, προσφορά της εταιρίας «Papers Α.Ε..» για το πρώτο βραβείο.

Και οι τρεις βραβευθέντες θα λάβουν επίσης:
– Το βιβλίο «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» και το νέο τεύχος του περιοδικού Φωτογραφικό Είδωλο, προσφορά της εταιρίας «Φωτογραφικό Είδωλο».

Την απονομή βραβείων θα τελέσουν ο κύριος Ζυλιέν Κιαπώνε-Λουκέζι, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και ο κύριος Κριστιάν Τιμονιέ, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφικές δουλειές που διακρίθηκαν, θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης την ημέρα της τελετής βράβευσης και στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο».

Ημερομηνία : 14 Ιουλίου 2010, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες : 2310 821 231 εσωτερικό 104 (Μαριάνθη Πάσχου)


* Πολιτιστική κληρονομιά” με την ευρύτερη έννοια, τόσο υλική πολιτιστική κληρονομιά (κτίρια, μνημεία …) όσο και πνευματική (έργα, άτομα …) που συνέβαλαν στη λάμψη του γαλλικού πολιτισμού στη Βόρειο Ελλάδα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως