Τζωρτζίνα Ίριδα Πισπιρίγκου

Απορρίφθηκε το αίτημα Πισπιρίγκου για επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας

Απορρίφθηκε από την ανακρίτρια το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου, για επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει με αίτημά της να γίνει επανεξέταση των δειγμάτων αίματος της Τζωρτζίνας στο τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι η κατηγορούμενη κωλυσιεργεί, αφού το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιές από πλημμύρα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

«Θα πρέπει να συνεχιστεί η τοξικολογική διερεύνηση ώστε να είναι επαρκή τα στοιχεία για τη Τζωρτζίνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όλες οι εξελίξεις και τα τελευταία νέα από την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα

Το δικό του σχόλιο σχετικά με τις εξελίξεις έκανε ο Αριστείδης Τσατσάκης, καθηγητής τοξικολογίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Το αίτημα είχε ζητηθεί στο εργαστήριο από τον κ. Παπαδόπουλο και είχε γίνει πριν μερικές ημέρες. Είναι μια τραγική υπόθεση που αφορά σε τρεις θανάτους των παιδιών. Τα δύο προηγούμενα περιστατικά από ό,τι φαίνεται δεν είχαν κάποια σχέση με τοξικολογική διερεύνηση. Δηλαδή δεν υπήρχε κάτι που να είχε να κάνει με τοξικό παράγοντα, υπήρχαν άλλα αίτια. Αναφέρομαι στη Μαλένα και την Ίριδα. Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, υπήρχε τοξικολογικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι όταν βγήκε το αποτέλεσμα, δεν αποδίδει κάπου την υπόθεση ότι η κεταμίνη δόθηκε οπωσδήποτε από τη μητέρα», ανέφερε ο κ. Τσατσάκης.

«Όταν θες να συνδέσεις το τοξικολογικό αποτέλεσμα για να βγάλεις περαιτέρω συμπεράσματα, θα πρέπει να γίνουν και περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να διευκρινιστεί πότε και πώς δόθηκε η κεταμίνη. Στην τοξικολογική διερεύνηση παρουσιάζονται και άλλα φάρμακα που πρέπει επίσης να διερευνηθούν. Αφού αποδίδεται αυτή τη στιγμή ο θάνατος σε μια τοξική ουσία, θα πρέπει να συνεχιστεί η τοξικολογική διερεύνηση», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαβέλλας: «Φοβάμαι ότι η Πισπιρίγκου θα αποφυλακιστεί. Δεν υπάρχουν στοιχεία»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως