ΑΠΘ

ΑΠΘ-ΔΙΠΑΕ: Δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τα εμβόλια και τα λοιμώδη νοσήματα

Τα εμβόλια και τα λοιμώδη νοσήματα είναι το αντικείμενο ενός νέου δι-ιδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών που προκηρύχθηκε με τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

«Η πανδημία Covid-19 ανέδειξε την ανάγκη για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα αφιερωμένο όχι μόνο στο νέο κορονοϊό αλλά στα λοιμώδη νοσήματα γενικότερα (και που φαίνεται ότι δε θα πάψουν να μας απασχολούν στο μέλλον) με έμφαση στους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης, επιτήρησης και θεραπείας τους και βέβαια στα διαθέσιμα εμβόλια για την αντιμετώπισή τους» σημειώνει ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας, Γεώργιος Παπαζήσης.

Κάποια από τα πεδία που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος είναι, η έρευνα, ανάπτυξη και οι κλινικές μελέτες εμβολίων, οι φαρμακευτικές θεραπείες, η ανοσολογία λοιμωδών νοσημάτων, η μοριακή επιδημιολογία, η επιδημιολογική επιτήρηση, Covid-19 και Long-covid-19, τα αναδυόμενα νοσήματα, η βιοτρομοκρατία, η κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση λοιμωδών νοσημάτων, οι ανοσολογικές, μικροβιoλογικές και μοριακές τεχνικές καθώς επίσης η ασφάλεια των εμβολίων και η φαρμακοεπαγρύπνησης .

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα διδάξουν καθηγητές και ερευνητές από την Ιατρική και τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, καθώς και εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών Ρυθμιστικών Οργανισμών , φορέων της Δημόσιας Υγείας και της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

(Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο msc.auth@gmail.com, στο mail του κ Παπαζήση papazisg@auth.gr και σύντομα στο www.vaccines-mscmed.gr. Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνεται στο msc.auth@gmail.com από τις 15 Μαΐου έως τις 30 Ιουλίου) .

Διαβάστε επίσης:

Σχολή Κινηματογράφου στη Δράμα από το ΕΑΠ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως