Ποντίκι

ΑΠΘ: Εικόνες με αρουραίους δίπλα σε φαγητά στην κουζίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αποκρουστικό θέαμα κατέγραψαν σε βίντεο με τα κινητά τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο απεικονίζονται αρουραίοι στην κουζίνα της λέσχης.

Το βίντεο φέρονται να κατέγραψαν φοιτητές από την παράταξη ΑΡΕΝ της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ όπως καταγγέλλουν στην κουζίνα ήρθαν αντιμέτωποι και με χαλασμένα φαγητά.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα στις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση φοιτητών στο κτήριο διοίκησης με αίτημα τη δωρεάν σίτιση στη λέσχη του ΑΠΘ.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

«Σήμερα (σ.σ χθες) Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικους/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα. Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πορείες – συγκεντρώσεις 3/5

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως