{ Τελευταία νέα }

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ ορκίστηκε και πήρε το πτυχίο του με άριστα!

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ ορκίστηκε και πήρε το πτυχίο του με άριστα!Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ Αργύρης Κουμτζής, ορκίστηκε και πήρε το πτυχίο του με άριστα!

Tην καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν είχε σήμερα, ημέρα της αποφοίτησής του, ο Αργύρης Κουμτζής από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Αργύρης είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που σπούδασε κι αποφοίτησε από το συγκεκριμένο τμήμα, με βαθμό πτυχίου 9.3/10. Σημειώνεται ότι  το 2014, ο Αργύρης απορρίφθηκε αρχικά από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός και ο κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης.
Τελικά, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου  φοίτησε  στο Φυσικό του ΑΠΘ.
Σημειώνεται ότι ο  Αργύρης, εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία. Ένα μεγάλο Μπράβο! 

 

Η ανάρτηση της κ. Κογκίδου

Ειχα κανει πολλές ορκωμοσίες ως Κοσμητορισσα στο παρελθον,, σημερα ομως συγκινηθηκα πολυ. Ειναι η ορκωμοσία του Argiris Koumtzis,. Δοθηκε αγωνας για να γινει δεκτος -με αισιο τελος. Ο Κοσμήτορας ειπε για τη δυναμη της "θελησης". Ανοιξε δρομο ο Αργυρης. Το γεγονος οτι ειναι τυφλός δεν "σταθηκε τελικά εμπόδιο "". 9,39 ,πρωτος, διαβασε και τον όρκο στο τμημα Φυσικης. Συγχαρητηρια.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ