Άρια Παπανικολάου: Ένα κορίτσι με αυτισμό δίνει μαθήματα ζωής

H κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού σε μια συγκινητική εξομολόγηση στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η Άρια, η κόρη του μεγάλου καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπανικολάου, η οποία βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, δήλωσε πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι το φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθυαν ότι είναι το φάσμα του αυτισμού, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι».

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά, της αρέσεις να ζωγραφίζει και δηλώνει πως είναι περήφανη γι΄αυτό που κάνει ενώ τα μαθήματα που δεν της αρέσουν είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους».
Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για την κόρη του

Ο πατέρας της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου, βρέθηκε στο πλατό του «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για την κατάσταση της κόρης του, λέγοντας πως στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν, εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα του πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.


2 Απριλίου 2023

Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, Προσπάθησε να με καταλάβεις (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως