{ Χώροι }

Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

 

Κατηγορίες: Μουσεία Θεσσαλονίκης

Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Χώρος: Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Α προβλήτα Λιμάνι, 54625
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.) είναι μουσείο του ΑΠΘ και στεγάζεται στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.) είναι μουσείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης, στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)
 
Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2019 με την περιοδική έκθεση με τίτλο «Το Δεινοθήριο της Λέσβου», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
 
Οι συλλογές Φυσικής Ιστορίας (χλωρίδα, πανίδα, απολιθώματα, ορυκτά, περιβάλλον) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που  βρίσκονται διάσπαρτες σε χώρους του ΑΠΘ καθώς και σε περιοδικές εκθέσεις θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν σταδιακά στον νέο τους χώρο. Θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την ανάπτυξη ενός μεγάλου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. 
Απώτερος στόχος είναι το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης  να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μαθητές, τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ