{ Τελευταία νέα }

Αρκουμανέας: Από τα 1.100 rapid test μέχρι τώρα τα 50 βγήκαν θετικά στη Θεσσαλονίκη

Καμπτική πορεία (από το αρχικό 10% κυμαίνεται γύρω στο 5%) στα ποσοστά θετικών κρουσμάτων ύστερα από τα αποτελέσματα των rapid test


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα | Covid-19

Αρκουμανέας: Από τα 1.100 rapid test μέχρι τώρα τα 50 βγήκαν θετικά στη Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σχετικά με τα rapid τεστ που γίνονται μαζικά από το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις έκανε στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σχετικά με τα rapid τεστ που γίνονται μαζικά από το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, στα 1.100 δωρεάν τεστ που έχουν διενεργηθεί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θετικά έχουν βγει περισσότερα από 50. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το ποσοστό των θετικών rapid test που διενεργούνται στην παραλία της Θεσσαλονίκης όσο περνούν οι ώρες έχει καμπτική πορεία. Αρχικά κυμαινόταν γύρω στο 10% των δειγμάτων. Όσο περνούν όμως οι ώρες και μεγαλώνει ο αριθμός των τεστ που γίνονται παρουσιάζεται βελτίωση  στην εικόνα των αποτελεσμάτων από τα rapid test. Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, το ποσοστό είναι λίγο πάνω από το 5%

Παρότι αρχικά η εικόνα ήταν εντελώς αποκαρδιωτική, αφού τα θετικά στον κορωνοϊό τεστ αντιστοιχούσαν κοντά ή και πάνω από το 10% του συνόλου των διενεργηθέντων κατά τις πρώτες ώρες, πλέον κι όσο οι έλεγχοι προχωρούν διαπιστώνεται κάμψη στο ποσοστό αυτό.

Επίσης σχολίασε ότι «Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης τις τελευταίες 15 ημέρες. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες.

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο «κόκκινο» επίπεδο».

Αναφορικά με τα τεστ που διενεργούνται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα. «Είναι μαζικά καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Για τα δωρεάν τεστ στους πολίτες έχουν στηθεί 15 ιατρεία και τα τεστ θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 το βράδυ. Όποιος επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστ, χρειάζεται να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, ενώ θα ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα με μήνυμα στο κινητό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, βρίσκεται στην πόλη και έχει συσκέψεις εκτός από  το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνο Ζέρβα, και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους φορείς.

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ