Αρσάκειο

Αρσάκειο: Απομακρύνονται από το σχολείο οι 6 «νταήδες»

Μετά τη δημοσιότητα, που πήρε το ακραίο περιστατικό μπούλινγκ κατά μαθητή στο Αρσάκειο αλλά και την έντονη αντίδραση της οικογένειας του ανήλικου, ο Σύλλογος διδασκόντων του ιδιωτικού σχολείου αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος 6 μαθητών, που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κ», ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μετά από σχεδόν 12ωρη συνεδρίαση, αποφασίστηκε την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της τρίτης γυμνασίου, καθώς και ενός ακόμη μικρότερης τάξης, που είχε σουγιά στο σχολείο. Η απόφαση αυτή εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης απόφασης αφήνει περιθώριο όχι μόνο για τροποποίηση της απόφασης αλλά και ανακοίνωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μετά την ΕΔΕ φέρεται να τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο καθηγητής επειδή δεν εκτελούσε σωστά τη δουλειά του. Εκπαιδευτικοί του σχολείου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση της διαθεσιμότητας αν και πιθανή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Το σχολείο πάντως -για την ώρα- δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και πιθανόν να μην το κάνει.

Το χρονικό

Την Παρασκευή 31/3, μέσα στο σχολείο, έξι μαθητές –πέντε αγόρια και ένα κορίτσι– ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Όταν οι δράστες έφυγαν από την αίθουσα, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχθηκε στους εκπαιδευτικούς. Όταν επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τις εκδορές στον λαιμό του, οπότε το παιδί τα αποκάλυψε όλα.

Οι γονείς του κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, κάνοντας μήνυση κατ’ αγνώστων, το βράδυ της Παρασκευής, και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ο 15χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε τους δράστες, λέγοντας πως η ίδια ομάδα τού έκανε bullying και άλλες φορές, και από πέρυσι.

Μάλιστα, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις παιδιών από την ομάδα που καταγγέλθηκε, ενώ δύο διέφυγαν την αυτόφωρη διαδικασία.

Ξυλοδαρμός 15χρονου σε ιδιωτικό σχολείο: Ημέρα αποφάσεων

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως