Γαβανάς

Aρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς»: Από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία «Γαβανάς», έχει τη δική της φιλοσοφία κι αυτή δεν είναι άλλη, από το να παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα, με τις πιο καινοτόμες μεθόδους.

Με ιστορία που κρατά από το 1992, οπότε και πρωτοάνοιξε από τον πατέρα της οικογενείας, την παράδοση συνεχίζει πλέον η δεύτερη γενιά, ενώ η εταιρεία είναι γνωστή για τα εξαιρετικά της  προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και φυσικά στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκουμε καταστήματα της σε δύο σημεία: στο κέντρο, στη Μητροπόλεως 103 και ανατολικά, στη Μάρκου Μπότσαρη με Δελφών 44.

Τώρα στις γιορτές, έχει τις δικές της εξαιρετικές προτάσεις.

Γαβανάς

Η εταιρεία «Γαβανάς» λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές και στοχεύει στο «πάντρεμα» της τεχνολογίας, με τα χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης.

Γαβανάς

Έχοντας ξεκινήσει από την περιοχή της Μπότσαρη, άνοιξε  πλέον νέο κατάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στη Μητροπόλεως 103, στο οποίο μπορείς να καθίσεις άνετα και να απολαύσεις το γλυκό σου.

Γαβανάς

Η ιστορία της ξεκινάει με ένα απλό φούρνου στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής και πολύ γρήγορα η εταιρεία «Γαβανάς» αναγνωρίστηκε και για τις γλυκές της αλχημείες, με αποτέλεσμα σήμερα να μετρά 9 αρτοζαχαροπλαστεία Σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Τι θα βρεις σε αυτά τα αρτοζαχαροπλαστεία; Ψωμιά, βουτήματα, τσουρέκια, σιροπιαστά εμπνευσμένα από ανατολή, γαλλική patisserie και δικό τους εξαιρετικό παγωτό, όλα προσαρμοσμένα  στις πιο σύγχρονες τάσεις και προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν τις υψηλές προσδοκείς των καταναλωτών.

Γαβανάς

Τα χριστουγεννιάτικα του Γαβανά

Σήμα κατατεθέν της «Γαβανάς» είναι τα πολίτικα τσουρέκια της, επικαλυμμένα και μη, με πλούσιες γεμίσεις διαφόρων γευστικών συνδυασμών.

Γαβανάς

Μεταξύ των υπόλοιπων εορταστικών γεύσεων που θα βρεις σε κάθε αρτοζαχαροπλαστείο «Γαβανάς», είναι και τα χριστουγεννιάτικα panettone και το «christollen», το γνωστό «χριστόψωμο».

Γαβανάς

Δε λείπουν, φυσικά, οι βασιλόπιτες, τα μελομακάρονα – απλά ή με σοκολάτα – οι κουραμπιέδες, τα τυλιχτά κεράσματα και τα βουτυρένια μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα, που μυρίζουν Χριστούγεννα.

ΓαβανάςΓαβανάς

Και ψωμί για το εορταστικό τραπέζι

Πρωταγωνιστής ωστόσο για το γιορτινό τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει το ψωμί του «Γαβανά». Προζυμένιο, μακράς ωρίμανσης και παραδοσιακό πετρόμυλου, ζυμώνεται καθημερινά με μεράκι χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες, που δεν μπορεί να λείψει από κανένα γιορτινό τραπέζι.

Υπάρχει καλύτερη πρόταση, για τα Χριστούγεννα και το γιορτινό τραπέζι;

Γαβανάς

Tip: Όλα μας τα ψωμιά σερβίρονται και κομμένα σε φέτες.

 

Διεύθυνση: (1) Μητροπόλεως 103, (2) Μ. Μπότσαρη 44
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316003636 , 2310 837779
Website
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 06.00 – 22.00

 

Διαβάστε επίσης: Η θεά Γη – Θέγια στη Θεμιστολή Σοφούλη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως