Αρχές του 2020 η συγκοινωνιακή γραμμή στα Πυλαιώτικα

Αρχές του 2020 η συγκοινωνιακή γραμμή στα Πυλαιώτικα

Συναντήσεις του δημάρχου με τις νέες διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ

Συναντήσεις με τις νέες διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ για τα συγκοινωνιακά θέματα του δήμου είχε πρόσφατα ο  δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος δέχθηκε τη νέα διοίκηση του ΟΣΕΘ, σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Γιάννης Καλογερούδης, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού καθηγητής Γιάννης Τόσκας. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη στα γραφεία του ΟΑΣΘ, όπου συνομίλησε με τη νέα ηγεσία του οργανισμού και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Γιώργο Σκόρδα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Σπανό.
Στις συναντήσεις αυτές τέθηκαν επί τάπητος τα συγκοινωνιακά προβλήματα που απασχολούν τον δήμο και τους δημότες, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση για την κακή  κατάσταση των συγκοινωνιών της πόλης. Τεράστιες καθυστερήσεις στα δρομολόγια που ταλαιπωρούν τους πολίτες που στοιβάζονται στα λεωφορεία, δημιουργώντας εικόνες που δεν τιμούν την πατρίδα μας, μια εκτίμηση που μετέφερε με έμφαση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την έναρξη της συγκοινωνιακής γραμμής στην περιοχή Πυλαιώτικα της Πυλαίας και θα εξυπηρετεί τις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας, μετά την ολοκλήρωση από τον δήμο της εγκατάστασης και λειτουργίας σηματοδότη στην παραπάνω διασταύρωση που ήταν προαπαιτούμενο της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχής. Όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι του ΟΑΣΘ η εκκίνηση της συγκεκριμένης γραμμής έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μόλις τα ΚΤΕΛ αναλάβουν να υλοποιήσουν μέρος του  συγκοινωνιακού έργου στην περιφέρεια του νομού, τους πρώτους μήνες του 2020.
Ο δήμαρχος έθεσε και άλλα ζητήματα καθημερινότητας ζητώντας λύσεις, όπως το θέμα της διπλής μετεπιβίβασης για τους κατοίκους του Φιλύρου που επιθυμούν να μετακινηθούν προς το Πανόραμα και την Πυλαία, μια κατάσταση που ο δήμος θεωρεί απαράδεκτη, καθώς και άλλα επιμέρους ζητήματα από τις δημοτικές ενότητες.
Τέλος ο δήμαρχος επανέλαβε το κάλεσμα προς τους πολίτες, όπου διαπιστώνουν προβλήματα στην καθημερινότητα της δημόσιας συγκοινωνίας και του ΟΑΣΘ να ενημερώνουν τον δήμο, που αν και δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα αυτά θα τα μεταφέρει προς τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να δίνονται όπου είναι δυνατόν λύσεις.
Κοινή διαπίστωση των συναντήσεων η τραγική κατάσταση των συγκοινωνιών της πόλης για τις οποίες οι αρμόδιες διοικήσεις ανέπτυξαν στον δήμαρχο τον σχεδιασμό τους για την ανάταξη του Οργανισμού που προβλέπεται να βελτιώνεται σταδιακά με ορίζοντα το α΄ εξάμηνο του 2020.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως