Ασθενής που θεραπεύτηκε από κορωνοϊό στην Ελλάδα νόσησε ξανά

Ασθενής που θεραπεύτηκε από κορωνοϊό στην Ελλάδα νόσησε ξανά

Στο φαινόμενο αυτό είχε αναφερθεί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας
Μια γυναίκα, η οποία είχε βρεθεί θετική στον ιό στα τέλη Μαρτίου, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου.
Ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα, μετά από ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε,  πήγε στο νοσοκομείο και το Σάββατο βρέθηκε ξανά θετική στον κορωνοϊό.
 
Στο φαινόμενο αυτό είχε αναφερθεί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Τσιόδρας, καθώς υπήρξε η καταγραφή περίπου ανάλογων περιστατικών στη Νότια Κορέα. «Σχετικά με την πιθανότητα επαναλοίμωξης, που ίσως διαβάσατε για αυτή το Σαββατοκύριακο και ανακοινώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων της Νότιας Κορέας, είχαμε και κάποιες δηλώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Θα σας πω ότι αυτό που ανέφεραν οι Νοτιοκορεάτες συνάδελφοι, αφορούσε ασθενείς που ελέγχθηκαν ξανά θετικοί για τον ιό, ενώ είχαν αρχικά αρνητικό έλεγχο, είχαν αναρρώσει. Αυτό μπορεί να αφορά κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων, αλλά και μακρά παραμονή του ίδιου του υλικού του ιού χωρίς να μολύνει και να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό ενός ανθρώπου» είχε αναφέρει στις 13 Απριλίου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
«Ομάδα του Π.Ο.Υ. θα διερευνήσει περαιτέρω αυτά τα δεδομένα και αν αυτά αφορούν αληθινή επαναλοίμωξη. Μάλλον όχι. Η ανίχνευση του ιού με PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, γνωρίζουμε εμείς οι επιστήμονες ότι δεν ισοδυναμεί με μετάδοση και αυτό φαίνεται να τεκμηριώνεται και από δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως