{ Υγεία }

AstraZeneca-Johnson&Johnson: Ξαναρχίζουν τις δοκιμές για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Τα τελικά εμβόλια θα πρέπει να εγκριθούν από το FDA


Κατηγορίες: Covid-19

AstraZeneca-Johnson&Johnson: Ξαναρχίζουν τις δοκιμές για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊούΟι φαρμακευτικές εταιρείες AstraZeneca και Johnson&Johnson ετοιμάζονται να αρχίσουν ξανά τις πειραματικές δοκιμές των εμβολίων τους, μετά από παροδική διακοπή που οφειλόταν σε εμφάνιση επιπλοκών σε εθελοντές.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι  φαρμακευτικές εταιρείες AstraZeneca και Johnson&Johnson ετοιμάζονται να αρχίσουν ξανά τις πειραματικές δοκιμές των εμβολίων τους στις 26/10 ή στις 27/10 μετά από παροδική διακοπή που οφειλόταν σε εμφάνιση επιπλοκών σε εθελοντές.
Πιο συγκριμένα, η AstraZeneca είχε σταματήσει τις πειραματικές δοκιμές του εμβολίου της τον Σεπτέμβριο, όταν ένας εθελοντής της στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε παρουσιάσει σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές, ενώ η Johnson&Johnson είχε διακόψει τις πειραματικές εφαρμογές της την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ένας συμμετέχων στην έρευνα νόσησε.
 
Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει εμπορικά συμβόλαια με τις ΗΠΑ και με άλλες χώρες ανά τον κόσμο, για να προμηθεύσουν το πολυπόθητο εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εφόσον αυτό πάρει την τελική έγκριση από τον Διεθνή Οργανισμό FDA. Πάντως δεν είναι λίγοι οι αξιωματούχοι και οι επιστήμονες που ανησυχούν για το κατά πόσο οι πολιτικές πιέσεις που ενδεχομένως θα δεχτεί ο FDA - δεδομένου ότι εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο νοσούν από τον ιό- θα επηρεάσουν χρονικά  το πρωτόκολλο των υγειονομικών κανόνων ασφαλείας που πρέπει να περάσει το εμβόλιο ( και το εκάστοτε εμβόλιο), πριν διατεθεί ευρέως στην αγορά.
 
Πηγή: Reuters

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ