{ Απεργίες / Πορείες }

Αθήνα: Δακρυγόνα και προσαγωγές για τη διάλυση συγκέντρωσης στην Πανεπιστημίου


Κατηγορίες: Αθήνα

Αθήνα: Δακρυγόνα και προσαγωγές για τη διάλυση συγκέντρωσης στην ΠανεπιστημίουΈνταση στην οδό Πανεπιστημίου, χρήση δακρυγόνων και κρότου, λάμψης, 4 προσαγωγές από την Αστυνομία

Επεισόδια και προσαγωγές στην οδό Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης 17 Νοεμβρίου, καθώς έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων και οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα του Δημήτρη Κουτσούμπα που βρίσκεται στο σημείο για να γίνει πορεία απαντώντας στον γγ του ΚΚΕ ότι είναι παράνομο.
Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 14.00 στην οδό απέναντι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 150 -200 ατόμων συγκεντρώθηκαν ξαφνικά βγαίνοντας από τα στενά της περιοχής.

Η αστυνομία λίγο μετά τις 14.30 προκειμένου να διαλύσει συγκέντρωση περίπου 1.500 μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου προχώρησε σε ρήψη χημικών και νερού από 3 οχήματα «αύρες» κι έκανε προσαγωγές.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε την απελευθέρωση των προσαχθέντων.
Καταγγέλλει ότι τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί και πως προπηλακίστηκαν και βουλευτές του ΚΚΕ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θανάση Παφίλη να δείχνει ότι έχει σκιστεί το πουκάμισό του.

 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ