Κακοποίηση

Αθλήτρια καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της

Έζησε μία κόλαση στα χέρια του προπονητή της. Ένα κορίτσι μόλις 16 ετών. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κωπηλασία καταγγέλλει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 38χρονο προπονητή της.

«Μου έχει καταστρέψει ένα κομμάτι της ζωής μου, κάποια χρόνια της ζωής μου τα οποία το μόνο που θα μου μείνει είναι μια μαυρίλα και το μόνο που θέλω είναι να τα διαγράψω από την μνήμη του μυαλού μου», είπε η καταγγέλουσα.

Οι μνήμες που φέρνει στο μυαλό της είναι εφιαλτικές. Ένα παιδί που λάτρευε τον αθλητισμό από μικρή ηλικία δεν περίμενε ποτέ της πως ο πιο κοντινός της άνθρωπος, ο προπονητής της θα έκανε κάτι τέτοιο.

« Την αγκάλιασε, τη φίλησε, το παιδί πάγωσε, σάστισε. Την άγγιξε», είπε η μητέρα της αθλήτριας. «Όλο αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο μέχρι τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος, ενάμισης, δεν έχω δεχτεί ότι έχει συμβεί. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ ότι έχει συμβεί αυτό το πράγμα», είπε η αθλήτρια.

Είχε τερματίσει πρώτη και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Εκείνο το βράδυ την χαρά της επισκίασαν τα όσα καταγγέλλει η αθλήτρια.

«Είναι κάτι το οποίο με βασανίζει κάθε μέρα στον ύπνο μου και όταν κάνω άλλα πράγματα. Όλα τα γεγονότα, ό,τι συνέβη, τον τρόπο που συνέβη το κάθε τι. Νιώθω ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω και δεν μπορώ να ξεχάσω τι έχει γίνει».

«Είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, το παιδί εκεί αντέδρασε και έδειξε τη δυσφορία του και ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο», είπε η μητέρα της αθλήτριας.

Οι γονείς της του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη. Έβλεπαν στον πρόσωπό του έναν μέντορα που θα βοηθούσε την κόρη τους να πετύχει τους στόχους της στον αθλητισμό.

«Με έναν τέτοιο άνθρωπο αναπτύσσεις μία σχέση σαν γονέας εμπιστοσύνης. Μιλάς καθημερινά μαζί του. Ξέρεις ότι έχει τον ρόλο του πατέρα μέσα στην προπόνηση».

Η τότε 16χρονη φοβόταν να μιλήσει για τα όσα ζούσε κάθε φορά που πήγαινε για προπόνηση. Ο 38χρονος είχε προτείνει στους γονείς της να την γυρίζει εκείνος σπίτι και τότε έβρισκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το μικρό κορίτσι, όπως καταγγέλλει.

«Όλη η συμπεριφορά του προς εμένα γινόταν ολοένα και χειρότερη. Εγώ φοβόμουν κάθε μέρα για το πώς θα εξελιχτεί. Ένιωθα κατεστραμμένη, ένιωθα ότι δεν αξίζει να ζω πλέον με όλα αυτά που γινόντουσαν», είπε η αθλήτρια, με την μητέρα της να συμπληρώνει:

« Αυτό έγινε μετά κι άλλη φορά στον όμιλο, μέσα στα αποδυτήρια, μέσα στο βαν της ομάδας όταν την πήγαινε για προπονήσεις».

Σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής της η 16χρονη βρήκε το θάρρος να μιλήσει τελικά στη μητέρα της και να καταγγείλει τα όσα βίωνε συστηματικά από τον προπονητή της.

«Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να ζω πλέον με αυτόν τον τρόπο και αποφάσισα να μιλήσω στους γονείς μου. Είχα συνειδητοποιήσει πλέον σε τεράστιο βαθμό τον κίνδυνο που διέτρεχα από αυτόν τον άνθρωπο, τον φόβο να τον αντικρίσω».

«Την παρακολουθούσε, ήταν κάτω από το σπίτι, ήταν έξω από τον όμιλο», αποκάλυψε η μητέρα της.

Ο 38χρονος έχει πάρει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα. Το 18χρονο σήμερα κορίτσι παλεύει ακόμα με τα τραύματα που της άφησε.
Η μητέρα της νεαρής αθλήτριας στο Live News

Η μητέρα της αθλήτριας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για το πώς ανακάλυψε στην αλήθεια.

«Πριν περίπου από ένα χρόνο το παιδί αποφάσισε να μου μιλήσει, κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Δεν μπορούσε όμως με τίποτα να πάει το μυαλό μου στο τι μπορεί να είναι το τόσο σοβαρό που ήθελε να μου πει. Ξεκίνησε να μου περιγράφει τι συνέβη με τον προπονητή της και σοκαρίστηκα απίστευτα. Μας είπε για όλη την κακοποιητική συμπεριφορά και πώς ήρθε ο πρώτος βιασμός. Μας περιέγραψε όλες τις φορές που της συνέβη και πώς το βίωσε όλο αυτό. Άκουγα ”παγωμένη” την κόρη μου και της είπα ότι θα είμαι δίπλα της».

Στην συνέχεια η μητέρα υπογράμμισε ότι για ένα χρόνο περιμένουν να ενεργήσει η δικαιοσύνη.


Ελλάδα 2 Νοεμβρίου 2023                     Πηγή MEGA

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως