{ Life }

Ατομικές κιμαδόπιτες με κουκουνάρι και ξερά βερίκοκα


Ατομικές κιμαδόπιτες με κουκουνάρι και ξερά βερίκοκα

Υλικά
 
    1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.
    750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
    1/4 κ. γλυκού κανέλα
    1/2 κ. γλυκού κύμινο
    1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
    1/2 κ. γλυκού ξερό τζίντζερ
    250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
    500 ml ζωμός βοδινού
    200 γρ. ντομάτα κονκασέ
    1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
    50 γρ. κουκουνάρι
    75 γρ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
    2 κ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
    1 αυγό χτυπημένο
    αλάτι και πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
 
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμη και τα βγάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Ξαναρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τηγάνι, προσθέτετε και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κουκουνάρι, τα βερίκοκα και το δυόσμο και ανακατεύετε. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
 
Κόβετε τη σφολιάτα σε δίσκους διαμέτρου 16 εκ. Λαδώνετε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά τους με τους δίσκους ζύμης αφήνοντας απέξω τη ζύμη που περισσεύει. Γεμίζετε τα σκεύη με τον κιμά. Κόβετε την υπόλοιπη σφολιάτα σε δίσκους που τους χρησιμοποιείτε για «καπάκια». Κόβετε όση ζύμη περισσεύει, αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και ανοίγετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Τοποθετείτε τα σκεύη σε ταψί στο χαμηλό ράφι του φούρνου και ψήνετε ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους (περίπου 30 λεπτά).
 
Πηγή gastronomos/Χρυσή ζύμη

 




TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ