Αιωρούμενο μπαλκόνι

«Ατραξιόν» το αιωρούμενο μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αθήνα

Συνεχίζει να αιωρείται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το μπαλκόνι που αποκολλήθηκε από την πρόσοψη ξενοδοχείου στη Λ. Συγγρού το βράδυ της Παρασκευής (20/1).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχει αναδειχθεί σε … τοπική ατραξιόν, με περαστικούς να σταματούν στο σημείο προκειμένου να φωτογραφήσουν την περίεργη εικόνα. Το μπαλκόνι που αιωρείται έχει καλυφθεί, ενώ αστυνομικές Αρχές έχουν τοποθετήσει και κορδέλες προκειμένου να μην περνούν πολίτες από το σημείο.

Εν τω μεταξύ, την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου με το αιωρούμενο μπαλκόνι, στη λ. Συγγρού, αποφάσε το υπουργείο Τουρισμού μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες άρσης της επικινδυνότητας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού, αναφορικά με το ξενοδοχείο επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια- αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του, καθώς προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.