Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Άξελ

Άξελ: Ο χαρισματικός σκύλος που έκλεψε την καρδιά του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Θα συμμετάσχει σε φιλοζωικά προγράμματα σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα σημάδια από το πυρακτωμένο σίδερο με το οποίο είχε χτυπηθεί στα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι ακόμη εμφανή στο σώμα του. Η καρδιά του, όμως, έχει μόνον αγάπη, την οποία μάλιστα προσφέρει απλόχερα σε παιδιά, αφού μέσα από τη θετική εκπαίδευση που έλαβε μετά τη διάσωσή του ο Άξελ συμμετέχει σε φιλοζωικά προγράμματα στα σχολεία.

Αυτό το χαρισματικό πλάσμα συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και του έκλεψε την καρδιά. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας γνώρισε τον Άξελ επισκεπτόμενος μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου το Φεστιβάλ Discover Dogs 2022, που φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ-Helexpo.
Ο Άξελ μαζί με τη Διώνη και τον Πόθο -ακόμη δύο σκυλάκια που υπήρξαν αδέσποτα και κακοποιημένα, αλλά διασώθηκαν κι έλαβαν ειδική εκπαίδευση- θα βρεθούν στις σχολικές αίθουσες και θα συναντήσουν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο φιλοζωικού προγράμματος στα σχολεία, που ξεκινά ο Δήμος σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.).

Σε πρώτη φάση, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα γίνουν επισκέψεις στα ειδικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Σεπτέμβριο ο Άξελ, η Διώνη κι ο Πόθος θα επισκεφθούν και σχολεία γενικής αγωγής. Αναλυτικά τα οφέλη που προκύπτουν για τα παιδιά από τη συμμετοχή τους σε βιωματικά φιλοζωικά και εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσίασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.» Κατερίνα Παπαποστόλου. Με τη βιωματική επαφή τους με τα ζώα, μεταξύ άλλων τα παιδιά αποκτούν ενσυναίσθηση και συμπόνια, ενώ ενισχύονται η αυτοπεποίθησή τους αλλά και το αίσθημα ηθικής ευθύνης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πυροβόλησε γάτα και «έφαγε» πρόστιμο 30.000

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως