Αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ - αποχώρησαν άλλοι 2 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Πούλου. Μετά την εξέλιξη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 29 βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται πλέον το ΠΑΣΟΚ με 31 βουλευτές.

Στις σχετικές επιστολές τους η Θεοδώρα Τζάκρη και η Γιώτα Πούλου αναφέρουν πως αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν ως ανεξάρτητες.

«Αυτό είναι μια οδυνηρή απόφαση για μένα γιατί έχω περάσει το μισό μου κοινοβουλευτικό βίο με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω δώσει εδώ όλο μου τον αγώνα» δήλωσε το πρωί, σε συνέντευξή της, κα Τζάκρη.

Μιλώντας για τα αίτια της προαναγγελθείσας αποχώρησής της δήλωσε: «Το ρήγμα που έχει υπάρχει με τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ και η ψυχική μου απόσταση από αυτούς δεν μου επιτρέπουν να μείνω».

«Είχα πει πως δεν θα στερήσω τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το κόμμα. Από την άλλη, δεν μπορώ και να δεχτώ όλα αυτά που συνέβησαν στο συνέδριο και τις μεθοδεύσεις. Με εγκαλούν κιόλας γιατί έχω καθυστερήσει να λάβω την απόφασή μου», τόνισε από πλευράς της η Γιώτα Πούλου.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, καθώς για πρώτη φορά, χωρίς εκλογές, θα αλλάξει το κόμμα που κατέχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι φήμες αυτές βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση βουλευτών που έφυγαν και θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν συγκρατήσουν κοινοβουλευτική ομάδα των Κασσελίστας.

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε