Αχτσιόγλου: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει παράδεισος offshore

Αχτσιόγλου: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει παράδεισος offshore

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή», η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι η Πειραιώς αντιμετωπίζει την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να μετατραπεί σε έναν παράδεισο off shore και εργοδοτικής αυθαιρεσίας».   

Η υπουργός Εργασίας είπε μεταξύ άλλων ότι το 83% της φορολογικής επιβάρυνσης επιβλήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την περίοδο 2010-2014, και μόνο το υπόλοιπο 17% εφαρμόστηκε από το 2015 και έπειτα.   

«Σήμερα έχουμε την ευχέρεια, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, να θέσουμε στην κρίση των πολιτών το δικό μας πρόγραμμα, που εδράζεται σε πολύ συγκεκριμένους άξονες: νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, δικαιότερη φορολογία και αποτελεσματικότερο κράτος, ανάπτυξη για όλους και ασφάλεια για την κοινωνία», είπε η υπουργός, απευθύνοντας πρόσκληση στους ψηφοφόρους για «προοδευτική απάντηση στο σήμερα».

 

 Εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «του είναι δύσκολο να κρύψει τις πραγματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την αντίληψη που θεωρεί τους ελέγχους και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα και τη μείωση της φορολογίας για τους πραγματικά οικονομικά ισχυρούς».   «Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι υπονοεί πως δύο βασικά ελεγκτικά όργανα, όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΣΔΟΕ, θα αδρανοποιηθούν σκόπιμα ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα», κατέληξε η υπουργός Εργασίας. 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως