Αύγουστος Κορτώ

Αύγουστος Κορτώ για Τζούμα: «Υπάρχει η επικίνδυνη άποψη...υπάρχει κι η πηχτή μ@λ@κία»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Αύγουστου Κορτώ στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα,  για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, οι οποίες κατά την απόψη του ηθοποιού “οφείλονται στην φλυαρία των γυναικών”.

H ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ

“Όταν ένας επώνυμος ξεστομίζει δημοσίως μιαν αθλιότητα, η οργισμένη αντίδραση, το κράξιμο, είναι πράγματα εύλογα. Κάπως πρέπει να ξεσπάσεις, όταν τρως στη μάπα την ασχήμια.

Υπάρχει, ωστόσο, η επικίνδυνη άποψη που μπορεί να αποβεί επιδραστική, και να κάνει κακό – να διασπείρει τη χυδαιότητα ή τη βία – κι υπάρχει κι η πηχτή μαλακία, ο αντίλογος στην οποία είναι χάσιμο χρόνου.

Το να ακούς κάποιον να αποδίδει, έστω κι εν μέρει, τις γυναικοκτονίες στη φλυαρία των γυναικών (ότι το θύμα δεν έβαζε γλώσσα μέσα, οπότε καλά να πάθει), μπορεί να σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, αλλά – αν αναλογιστούμε πόσα σοβαρά ζητήματα κρύβονται πίσω από κάθε γυναικοκτονία – ανήκει στην κατηγορία της πηχτής μαλακίας.

Ναι, ξέρουμε ότι η φωνή της γυναίκας καταπνίγεται ανά τους αιώνες, ότι, παραδοσιακά, η γυναίκα δεν πρέπει να αντιμιλά, αλλά να κάθεται στη θέση της. Ο Απόστολος Παύλος, πρώτος-πρώτος, ήθελε τη γυναίκα σούζα, μούγκα, με καλυμμένα τα μαλλιά – εξ ου κι ο μισογυνισμός της εκκλησίας, απ’ την άρνηση της μετάληψης σε γυναίκες που εμμηνορροούν, μέχρι το άβατο του Αγίου Όρους.

Αλλά, παιδιά, ειλικρινά, δεν γίνεται ν’ ανοίγουμε κουβέντα με αφορμή την κάθε ανοησία. Δεν λέω να την προσπερνάμε, μα ούτε και να σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία στον αντίλογο – η μαλακία, εκ φύσεως, είναι άτρωτη, κι αναπόφευκτη σαν τον θάνατο. Κι αν κάψουμε το μυαλό μας πολεμώντας την, δεν θα ‘χουμε σθένος να πολεμήσουμε τις ουσιαστικές παθογένειες, τον διαβρωτικό λόγο μίσους, την ασχημοσύνη που επηρεάζει, κι οδηγεί, ύπουλα, μέσα απ’ τις εκφάνσεις της πατριαρχίας και της αγίας οικογένειας, στο επόμενο έγκλημα.

Διαβάστε επίσης-Να ανακαλέσει τα λεγόμενά του ο Τζούμας, ζητά ο ραδιοφωνικός σταθμός «Εν Λευκώ»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως