{ Τελευταία νέα }

Αυξάνονται οι δολοφονίες γυναικών στο Μεξικό

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Αυξάνονται οι δολοφονίες γυναικών στο ΜεξικόΑπό τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο,αυξήθηκαν οι δολοφονίες γυναικών στο Μεξικό. Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις φεμινιστικών οργανώσεων

Οι δολοφονίες γυναικών στο Μεξικό βρίσκονται σε άνοδο, αποκαλύπτουν επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα Το φαινόμενο προκάλεσε αλυσυδωτές διαδηλώσεις, με κεντρικό αίτημα οι αρχές να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η βία εναντίον των γυναικών.
 
Από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο, οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν κατά 2,2% στις 645, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν καταγραφεί 631, καταγράφουν τα επίσημα δεδομένα.
 
Από τον Μάρτιο, φεμινιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους, έχουν προχωρήσει σε βανδαλισμούς κυβερνητικών κτιρίων και μνημείων, συχνά γράφοντας το σύνθημα «ούτε μία περισσότερη».
 
Ομάδα γυναικών τον Σεπτέμβριο κατέλαβε τα γραφεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της μάστιγας και αυτή που φεμνιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν απραξία των αρχών.

Διαβάστε εδώ Συμβουλευτικά Κέντρα για τη Βία κατά των Γυναικών σε όλη την Ελλάδα

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ