{ Φεστιβάλ }

«Αυλαία» για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το cityportal.gr


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

«Αυλαία» για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, που  έλαβε χώρα στις 2, 3 & 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.
 Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες θεατές για να παρακολουθήσουν επί το έργο μεγάλους αρχιμουσικούς, να απολαύσουν θεματικές συναυλίες, μοναδικές ερμηνείες και πρωτότυπες διασκευές. Μουσικοί, τραγουδιστές, μαέστροι και άλλοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 3 μέρες γεμάτες μουσική, συγκίνηση, ένταση, τραγούδια, μελωδίες, και χαμόγελα ευτυχίας.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών
«Φέτος είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε μαζί μας την China Guangzhou Philharmonic Choir η οποία είναι η πρώτη Οικογενειακή Χορωδία με γονείς και τα παιδιά τους που δημιουργήθηκε στην Κίνα. Οδηγεί απλές, καθημερινές οικογένειες σε τέτοιο επαγγελματικό επίπεδο, ώστε να νιώσουν βαθιά τη δύναμη της χορωδιακής μουσικής. Το moto της χορωδίας είναι "ας αφήσουμε την αρμονία της Χορωδίας να κυριαρχήσει όχι μόνο στα τραγούδια μας, αλλά και στις οικογενειακές σχέσεις". Το μεικτό, το γυναικείο και το παιδικό τμήμα της Χορωδίας συμμετείχαν στα εξής φεστιβάλ: The China International Choral Festival, Singapore International Chinese Choral Festival, China Child's Voice Festival,  China Beijing Grand National Theatre National Chorus competition κ.α., ενώ έλαβε μεγάλο αριθμό διακρίσεων και μεταλλίων, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κυριακή Πιτσιόρλα.

Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ αποτέλεσε η συμμετοχή του "Jazz Octet" της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών που παρουσίασε την θεματική συναυλία “Blue Mood”, όταν το χρώμα ξεπερνάει την οπτική και μετατρέπεται σε συναισθηματική διάθεση. Συνθέσεις με κοινό γνώρισμα την “blue” φόρμα, που συνδέει τα αφροαμερικάνικα μουσικά στοιχεία με την σύγχρονη jazz, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας της. Στην επίσης παρουσιάστηκαν και αποσπάσματα από τα δύο προηγούμενα project του συνόλου, “Tribute to Duke Ellington” και “Cuba to the World”.

Ξεχωριστή ήταν και φέτος  η παρέλαση των Φιλαρμονικών από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (3/11), καθηλώνοντας χιλιάδες περαστικούς. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, παιάνιζαν θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale), αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή, και η ηθοποιός Χριστίνα Τσιώτσου.
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος βάζει πλώρη για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 

:

Έκτακτη διακοπή νερού αυτήν την ώρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Διεθνής ημερίδα για το μέλλον του βιβλίου και αυξημένη παρουσία ξένων επαγγελματιών στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Πάολα: «Ορκίζομαι στον Θεό, ότι δεν είμαι τσιγγάνα»
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ
Εν Χορδαίας και Κινήσει : Συναυλία της ΣΟΔΘ στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Τζόκερ: Oι τυχεροί αριθμοί της σημερινής κλήρωσης Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου
Ένταση στο τουρκικό προξενείο, μετά την πορεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων
Νέο πρόστιμο για την γιαγιά με τα τερλίκια...Της ζητούν 2.600 ευρώ
Νίκος Ταχιάος: H Θεσσαλονίκη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές της και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Όχι απλώς στη Βαλκανική αλλά σε όλο τον κόσμο
Νίκος Ταχιάος: H Θεσσαλονίκη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές της και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Όχι απλώς στη Βαλκανική αλλά σε όλο τον κόσμο


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___