Αυστραλία: H Ζωοφόρος του Παρθενώνα «ζωντανεύει» στο WA  Boola Bardip Museum (βίντεο)

Αυστραλία: H Ζωοφόρος του Παρθενώνα «ζωντανεύει» στο WA Boola Bardip Museum (βίντεο)

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την Ζωοφόρο και διαδραστικά

Αντίγραφο της Ζωφόρου του Παρθενώνα, που βρίσκεται στο νέο Μουσείο Boola Bardip της Δυτικής Αυστραλίας, «ζωντανεύει» με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το έκθεμα πιο κοντά από ποτέ, χάρη στον εντυπωσιακό διαδραστικό φωτισμό που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Sam Price.
 
Το αξίας 400 εκατ. δολαρίων ανακαινισμένο  Μουσείο Boola Bardip  που άνοιξε τις πύλες του στο Perth Cultural Centre στις 21 Νοεμβρίου, και το αντίγραφο της Ζωφόρου προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Όπως δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος ο Ian Thilthorpe, επικεφαλής της ομάδας για τις εκθέσεις του μουσείου (WA Museum Boola Bardip Exhibition Team Leader), «η Ζωφόρος του Παρθενώνα στο WA Museum Boola  Bardip είναι αντίγραφο ενός από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του αρχαίου κόσμου.  Η Ζωφόρος που περιλαμβάνεται στην έκθεση Καινοτομίες (Innovations) στο Μουσείο Boola  Bardip δημιουργήθηκαν από  τα σχέδια – αντίγραφα του Παρθενώνα του Domenico Brucciani».
 
Ακόμη, είπε ότι, «το αντίγραφο της Ζωφόρου του Παρθενώνα μεταφέρθηκε στη Δυτική Αυστραλία μια εποχή που δεν υπήρχε μεγάλη πρόσβαση σε έργα τέχνης των κλασικών χρόνων. Το Μουσείο έχει 67 κομμάτια, ενώ το γνήσιο έργο αποτελείται από 119. Το αντίγραφο εκτίθεται στο Μουσείο της Δυτικής Αυστραλίας από το 1908 και είναι ένα από τα λίγα γνωστά και ένα από τα πιο πλήρη αντίγραφα, που υπάρχουν στον κόσμο».
 
Για τα εγκαίνια του WA Museum Boola Bardip, εξήγησε, «συντηρητές επιθεώρησαν, κατέγραψαν και καθάρισαν την επιφάνεια της Ζωφόρου προετοιμάζοντας το έργο για τα εγκαίνια. Χρειάστηκε προσεκτικός σχεδιασμός και η διαδικασία πήρε τρεις εβδομάδες».
 
Ανέφερε επίσης πως «η Ζωφόρος ήταν σπουδαία καινοτομία της εποχής, όπως και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να την ερμηνεύσει σήμερα. Η ψηφιακή διάδραση που χρησιμοποιείται για να “μοιραστεί” την ιστορία της Ζωφόρου του Παρθενώνα, σου επιτρέπει να την δεις με χρώματα, αλλά και να την χρωματίσεις ο ίδιος».
 Πηγή: anaskafiblogspot.com
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως