{ Τελευταία νέα }

Αυτά τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο


Κατηγορίες: Ελλάδα

Αυτά τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται για τον Ιούνιο και τον ΙούλιοΑυτά τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Παρατείνονται για άλλους δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάιο, καθώς και όσα είχαν παραταθεί τον Μάρτιο και έληξαν τον προηγούμενο μήνα.
 
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας  στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι η πληρωμή θα γίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για όλους όσοι έπαιρναν επίδομα ανεργίας και αυτό έληξε τον Μάιο και πρόσθεσε ότι η παράταση ισχύει και για όσους αρχικά το επίδομα έληγε νωρίτερα, για παράδειγμα τον Μάρτιο, όμως πήραν τότε την πρώτη παράταση. Και αυτοί θα λάβουν επίδομα ανεργίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είπεο κ. Πρωτοψάλτης.
 
Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Μάιο, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούνιο και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούλιο.
Τα ποσά και οι δικαιούχοι της δίμηνης παράτασης:
 
- Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας - έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
- Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
- Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας - έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).
- Στους εποχικά εργαζόμενους, θα δοθεί έκτακτη αποζημίωση ίση με το επίδομα ανεργίας για όσους δεν προσληφθούν το 2020 (εποχικά εργαζόμενους τουρισμού/εστίασης).
Σημειώνεται ότι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.  Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα από τον ΟΑΕΔ, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ