Αζερμπαϊτζάν: Φιλοτουρκική υποδοχή από τον Πρόεδρο της χώρας στον Έλληνα πρεσβευτή

Αζερμπαϊτζάν: Φιλοτουρκική υποδοχή από τον Πρόεδρο της χώρας στον Έλληνα πρεσβευτή

Στις δηλώσεις του, παρουσία του Έλληνα πρεσβευτή, ο Αλίγιεφ, αντιμετώπισε την Ελλάδα και την Κύπρο ως εχθρικές χώρες. Τις κατηγόρησε ότι συνεργάζονται στρατιωτικά με την Αρμενία.
Ο Αζέρος πρόεδρος είπε ότι η ευθυγράμμιση της πολιτικής του Μπακού με την Άγκυρα είναι απόλυτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδερφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις περιστάσεις. Αυτοί υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα ζητήματα και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Αλίγιεφ, επισημαίνοντας στον νέο Έλληνα πρέσβη: «Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες».
 
Μετά την υποδοχή αυτή του προέδρου Αζερμπαϊτζάν στο νέο διπλωματικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στη χώρας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά. 
«Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας !!! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα Έθνος. Δύο κράτη» έγραψε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.
 
Σημειώνεται ότι ο ΤΑΡ θα προμηθεύεται φυσικό αέριο από αζερικά κοιτάσματα και διέρχεται από την Τουρκία.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως