«Βάκχες» στο Studio Παράθλαση

«Βάκχες» στο Studio Παράθλαση

Το Θέατρο Παράθλαση θα παρουσιάσει για τρεις μόνο παραστάσεις την τραγωδία του Ευριπίδη ΒΑΚΧΕΣ, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 22, 23 και 24 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Studio ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ, Κασσάνδρου 132, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 216 567.


1.ΤΟ ΕΡΓΟ
  Ο Διόνυσος, γιος του Δία και της Σεμέλης, κόρης του Κάδμου, επιστρέφει στη Θήβα, τη γενέτειρά του. Εκεί όμως, η αδελφή της μητέρας του, η Αγαύη και ο γιος της ο Πενθέας, αρνούνται τη θεϊκή του φύση και την ίδια του την ύπαρξη. Ο Διόνυσος τότε αποφασίζει να τους εκδικηθεί. Θολώνει τον νου της Αγαύης και αυτή πέφτει σε κατάσταση Βακχείας και τρέχει στα βουνά. Και η τρομακτική θεϊκή τιμωρία θα ολοκληρωθεί, όταν θα θολώσει και τα λογικά του Πενθέα και θα τον στείλει ντυμένο γυναίκεια να συναντήσει τις Βάκχες και τη μητέρα του πάνω στα βουνά. Το τέλος θα είναι φρικτό…
  Το τελευταίο έργο του μεγάλου ποιητή. Η τελευταία τραγωδία. Ενα έργο μεγάλης πνοής που ασχολείται με τις τρομερές και ανεξέλεγκτες δυνάμεις που κρύβονται μέσα στην ψυχή του ανθρώπου και που μπορούν να τον οδηγήσουν στο μεγαλείο ή στην καταστροφή.


2.Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  Το Θέατρο Παράθλαση προσεγγίζει το έργο του μεγάλου ποιητή με σεβασμό, σε μια σύγχρονη  παράσταση, μια παράσταση-θρίλερ,  γεμάτη κίνηση και ένταση, όπως ταιριάζει στις Βάκχες, που δονείται από ήχους κρουστών, και οδηγεί τον θεατή στη μέθεξη.


3.Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Μετάφραση-Σκηνοθεσία:Μόνα Κιτσοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια:Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσική:Πέτρος Θεοδώρου
Χορογραφία-Κίνηση:Γιάννης Μαργαρώνης
Φωτισμοί:Δημήτρης Τσιγγογιάννης


4.ΔΙΑΝΟΜΗ
ΔΙΟΝΥΣΟΣ:Σωτήρης Κανταρτζής
ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ:Γρηγόρης Μανωλόπουλος
ΚΑΔΜΟΣ:Θωμάς Αμαξόπουλος
ΠΕΝΘΕΑΣ:Πάνος Δεληνικόπουλος
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Κώστας Ταρπατζής
ΑΓΑΥΗ:Μόνα Κιτσοπούλου


5.ΧΟΡΟΣ
Γιούλη Αθουσάκη, Ελένη Καραμεσίνη, Τζένη Κοτοπούλου, Φωτεινή Κουρνέτα, Στεφανία Κουφοπούλου, Χριστίνα Πιπερά, Μαρία Σεμερτζίδου, Ελένη Συμεωνίδου, Ειρήνη Τζουρέλη, Μαρία Χριστοφίδου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως