{ Θέατρo }

Βαριετέ στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών


Κατηγορίες: Θέατρο

Βαριετέ στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών
Δωρεάν

Χώρος: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών
Διεύθυνση: Μεγάρων 16, Ρήγα Φεραίου, Συκιές, 56626
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Iωάννα Αϊναλή, Σάββας Παντελίδης, Ελένη Μπέζα, Μαρία Κοζίδου, Πασχαλίνα Γρούτκα, Κωνσταντίνα Ξενιτοπούλου, Πέτρος Μπόζογλου.
Πότε: 15/07/2019
Ώρα έναρξης: 21:30

Η «ομάδα δράσης» της Πειραματικής Σκηνής των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, παρουσιάζει την Παράσταση ΒΑΡΙΕΤΕ, τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση.

Η «ομάδα δράσης» της Πειραματικής Σκηνής των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών  του Δήμου Νεάπολης-Συκεών,  παρουσιάζει την Παράσταση ΒΑΡΙΕΤΕ, τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση.

Ατενίζοντας τον διαχρονικό ορίζοντα της τσεχωφικής δημιουργίας, έκπληκτοι διαπιστώσαμε έναν θεατρικό θησαυρό: ήρωες και ρόλοι σε κρίση ταυτότητας. Μέσα σε μια γενικότερη οικονομική και κοινωνική παρακμή, απόρροια της σοβαρής πτώσης των αξιών, αυτοί οι ήρωες, τύποι χαρακτηριστικοί για την εποχή τους, που, όμως είναι διαχρονικοί και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πανανθρώπινοι, μας έδωσαν το υλικό, μέσα από μία ποικιλία διηγημάτων και θεατρικών έργων, για να στήσουμε μία παράσταση 6 επεισοδίων και 22 ρόλων. Επιμείναμε στη νοηματική πυκνότητα και ψυχογραφική σαφήνεια για να τους ''αναγνώσουμε'' ερμηνευτικά και τους παραδίδουμε στην κρίση του σημερινού θεατή. Σε μια παράσταση γέλιου, γιατί αυτό απελευθερώνει το μυαλό και ενεργοποιεί τις αισθήσεις, καταστέλλουμε τον φόβο και κινητοποιούμε την ελπίδα για τον καθένα από εμάς.

Γελάστε, χωρίς ενοχές και προκαταλήψεις, σε μία παράσταση που φτιάχτηκε με υλικά του χθες για το σήμερα.

Απόδοση-προσαρμογή κειμένων:Η θεατρική ομάδα
Σκηνοθεσία:Σταμάτης Στάμογλου
Σκηνογραφία -Ενδυματολογία:Αναστασία Γυλλού
Επιμέλεια Μουσικής:Σταμάτης Στάμογλου
Χειρισμός κονσόλας ήχου-φωτισμών:Ανέστης Αμανατίδης
Ερμηνεύουν τους ρόλους : Iωάννα Αϊναλή, Σάββας Παντελίδης, Ελένη Μπέζα, Μαρία Κοζίδου, Πασχαλίνα Γρούτκα, Κωνσταντίνα Ξενιτοπούλου, Πέτρος Μπόζογλου.

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, Μεγάρων 16, Συκιές   
Η αίθουσα κλιματίζεται
Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.    
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ