{ }

Βάσεις: Μπήκαν στο πανεπιστήμιο γράφοντας μόνο … κάτι παραπάνω από το όνομά τους, με βαθμό 0,8


Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Βάσεις: Μπήκαν στο πανεπιστήμιο γράφοντας μόνο … κάτι παραπάνω από το όνομά τους, με βαθμό 0,8Υποψήφιος με βαθμό 0,8, μπήκε στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης. Αλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.

Τον έντονο προβληματισμό της για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και τους ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς εισαγωγής σε πανεπιστημιακά τμήματα εξέφρασε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10.
 
«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα κι εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», τόνισε η υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

Υποψήφιος με βαθμό 0,8, μπήκε στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης. Αλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία και το «παρασκήνιο» των βάσεων:
 
-Το 1/3 των σχολών κάτω από τη βάση
 
-Μπήκε φιλόλογος με βαθμό 4,5
 
-Μπήκε μηχανικός με 5,5
 
-Μπήκε μαθηματικός με 7,5
 
-Σε 132 από τα 459 πανεπιστημιακά τμήματα μπήκε τουλάχιστον ένας υποψήφιος με βαθμό κάτω από τη βάση, ενώ σε 7 τμήματα όλοι οι εισαχθέντες έχουν βαθμό κάτω από τη βάση.
 
-Άνοδος παρατηρήθηκε σε αστυνομικές, πυροσβεστικές και οικονομικές σχολές των κεντρικών ΑΕΙ
 
-Έπεσε χαμηλά η ιατρική Αθήνας

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ